Sayfalar

27 Aralık 2017 Çarşamba

Zerdeçal İle İlgili Keşiflerim ❤



Herkese yeniden merhaba 😊
Bugün yine yazarken çok keyif aldığım bir konuyla geldim. Uzun zamandır evimden eksik etmediğim düzenli olarak kullandığım bin derde gerçekten deva olan '''Zerdeçal''dan bahsedeceğim.
Benim tanışmam sevgili anneannem sayesinde oldu sağ olsun iyi ki kullanmama vesile oldu.
Ben çok fazla bademcikleri şişen ve sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçiren bir bünyeye sahibim yani hayatım boyunca iltihap olayı hiç peşimi bırakmadı. O dönemlerde yine çok hastayken anneannem bana zerdeçalı tavsiye etti. 
Bende hemen aktara koştum pahalı olmayan çok faydalı bu toz baharatı aldım ve aktara da danışarak günde 1 çay kaşığı tok karnına suyla yuttum.
Düzenli kullanımda çok büyük faydasını gördüm. Hatta size de ne gibi fayaları var bahsedeceğim. Bendeki o az önce bahsettiğim rahatsızlıklarımı yok denecek kadar azalttı. Ayrıca ben onlar için kullanırken birde şunu farkettim yüzümde çıkan iltihaplı sivilceler bile artık onun sayesinde az ve nadir çıkmaya  başlamıştı :)
Biraz netten de araştırdığım bilgileri de sizinle paylaşayım ; 

💙 İltihap Önleyici ve iyileştirici
💚Karın ağrısını hafifletmeye yardımcı
💛Gaz ve idrar söktürücü
💜Alzehimer ve depresyon üzerinde olumlu etkilerini gösteren çalışmalar mevcut. İçerisindeki mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonu salgılatan B6 sebebi ile depresyon tedavisinde kullanımı öneriliyor.
💛Kanser hücrelerinin gelişmesine sebep olan serbest radikallerin oluşmasını engelleyici etkisi bulunur
💙Hazmı kolaylaştırıcı
💗Doğal mikrop öldürücü
💚Doğal antidepresan
💓Beyninizin yaşlanmasına ve unutkanlığa karşı faydaları

Kısacası zerdeçalı hayatımızdan eksik etmememiz için sebep çok fazla. İçten tedavi ederken acaba dıştan nasıl tedavi edebilir diye düşünürken bunun için sizinle paylaşmak istediğim bir kaçta maske tarifi de var tabiki :)
👉👉Maske önerilerine geçmeden son olarak uyarmalıyım ki zerdeçalın boyama etkisi bulunmakta. Özellikle maskeleri yaparken kullandığınız havlu veya tişörtlere bulaştığında zerdeçal lekesinin zor çıkabileceğini hatırlatmalıyım. 
Cildinizde bırakabileceği olası sarılık içinse endişe etmeyin. Bir kaç durulama ardından kuruduğunda kendiliğinden kaybolur. 

Beyazlatıcı Zerdeçal, Limon ve Bal Yüz Maskesi

  • 1/4 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı ve uygulanışı:Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Temiz parmak uçları ile yüzünüze bu karışımı iyice yayın. 10 dakika maskenin oturmasını bekleyin. Eğer vaktiniz varsa bu süreyi maske tamamen kuruyana kadar uzatabilirsiniz. Maskeyi yüzünüzden sökmek için ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz. Karışımda limon suyu olduğu için gözlerinizi ve çevresini koruyarak sürmenizde fayda var. Ayrıca limon suyu güneş ışığına karşı cildinizi duyarlı hale getireceği için bu maskeyi gece yapmanızda fayda var. Ayrıca balı seçerken işlenmemiş bal seçerseniz daha etkili olacak.
Yağlı Ciltler için Maske
- 1 çorba kaşığı un
-Yarım çay kaşığı zerdeçal
-yeteri kadar su
Hazırlanışı: Bütün malzemeler akmayacak kıvama gelecek şekilde karıştırılır. Ve temiz yüze uygulanır kuruyana kadar bekletilir ve ılık suyla durulanır.

 Sivilceler için Zerdeçal Maskesi 


Bu maske için gerekli malzemeler; 
-1 çorba kaşığı püre haline getirilmiş olgun muz 
-1 çay kaşığı kadar zerdeçal.
Hazırlanışı: cildinizi temizledikten sonra malzemeleri karıştırarak elde ettiğiniz maskeyi, göz çevresi hariç tüm cilde uygulamak. 10-15 dakika bekledikten sonra da bol ılık su ile yıkabilirsiniz. Maske sonrası nemlendiricinizi uygulamayı da unutmayın Bu maske haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz.

👉👉👉💞Zerdeçal, güzellik için kullanım açısından genel olarak sorunsuz bir baharattır aslında. 

Ancak elbette çok hassas cilt yapısına sahip olanlar, bilinen bir cilt hastalığı olanlar veya başka rahatsızlıkları olan doktora danışmadan gerek yemeklerde gerekse cilt bakımında zerdeçalı denememeleri gerekir. Zerdeçal maskesi önerilerindeki maskeleri ilk defa yapacaksanız her ihtimale karşı önce cildinizin küçük bir alanında test etmenizi öneririm. Ayrıca burada yer alan bilgilerin sadece birer öneri olduğunu, hastalık tedavisi önerisi olmadığını da söylemeden geçmeyeyim.

            Benim şimdilik anlatacaklarım bu kadardı
 yeni faydalı konularda tekrar buluşalım 😉
                                                     Gizmo💋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder