Sayfalar

27 Aralık 2017 Çarşamba

Zerdeçal İle İlgili Keşiflerim ❤



Herkese yeniden merhaba 😊
Bugün yine yazarken çok keyif aldığım bir konuyla geldim. Uzun zamandır evimden eksik etmediğim düzenli olarak kullandığım bin derde gerçekten deva olan '''Zerdeçal''dan bahsedeceğim.
Benim tanışmam sevgili anneannem sayesinde oldu sağ olsun iyi ki kullanmama vesile oldu.
Ben çok fazla bademcikleri şişen ve sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçiren bir bünyeye sahibim yani hayatım boyunca iltihap olayı hiç peşimi bırakmadı. O dönemlerde yine çok hastayken anneannem bana zerdeçalı tavsiye etti. 
Bende hemen aktara koştum pahalı olmayan çok faydalı bu toz baharatı aldım ve aktara da danışarak günde 1 çay kaşığı tok karnına suyla yuttum.
Düzenli kullanımda çok büyük faydasını gördüm. Hatta size de ne gibi fayaları var bahsedeceğim. Bendeki o az önce bahsettiğim rahatsızlıklarımı yok denecek kadar azalttı. Ayrıca ben onlar için kullanırken birde şunu farkettim yüzümde çıkan iltihaplı sivilceler bile artık onun sayesinde az ve nadir çıkmaya  başlamıştı :)
Biraz netten de araştırdığım bilgileri de sizinle paylaşayım ; 

💙 İltihap Önleyici ve iyileştirici
💚Karın ağrısını hafifletmeye yardımcı
💛Gaz ve idrar söktürücü
💜Alzehimer ve depresyon üzerinde olumlu etkilerini gösteren çalışmalar mevcut. İçerisindeki mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonu salgılatan B6 sebebi ile depresyon tedavisinde kullanımı öneriliyor.
💛Kanser hücrelerinin gelişmesine sebep olan serbest radikallerin oluşmasını engelleyici etkisi bulunur
💙Hazmı kolaylaştırıcı
💗Doğal mikrop öldürücü
💚Doğal antidepresan
💓Beyninizin yaşlanmasına ve unutkanlığa karşı faydaları

Kısacası zerdeçalı hayatımızdan eksik etmememiz için sebep çok fazla. İçten tedavi ederken acaba dıştan nasıl tedavi edebilir diye düşünürken bunun için sizinle paylaşmak istediğim bir kaçta maske tarifi de var tabiki :)
👉👉Maske önerilerine geçmeden son olarak uyarmalıyım ki zerdeçalın boyama etkisi bulunmakta. Özellikle maskeleri yaparken kullandığınız havlu veya tişörtlere bulaştığında zerdeçal lekesinin zor çıkabileceğini hatırlatmalıyım. 
Cildinizde bırakabileceği olası sarılık içinse endişe etmeyin. Bir kaç durulama ardından kuruduğunda kendiliğinden kaybolur. 

Beyazlatıcı Zerdeçal, Limon ve Bal Yüz Maskesi

  • 1/4 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı ve uygulanışı:Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Temiz parmak uçları ile yüzünüze bu karışımı iyice yayın. 10 dakika maskenin oturmasını bekleyin. Eğer vaktiniz varsa bu süreyi maske tamamen kuruyana kadar uzatabilirsiniz. Maskeyi yüzünüzden sökmek için ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz. Karışımda limon suyu olduğu için gözlerinizi ve çevresini koruyarak sürmenizde fayda var. Ayrıca limon suyu güneş ışığına karşı cildinizi duyarlı hale getireceği için bu maskeyi gece yapmanızda fayda var. Ayrıca balı seçerken işlenmemiş bal seçerseniz daha etkili olacak.
Yağlı Ciltler için Maske
- 1 çorba kaşığı un
-Yarım çay kaşığı zerdeçal
-yeteri kadar su
Hazırlanışı: Bütün malzemeler akmayacak kıvama gelecek şekilde karıştırılır. Ve temiz yüze uygulanır kuruyana kadar bekletilir ve ılık suyla durulanır.

 Sivilceler için Zerdeçal Maskesi 


Bu maske için gerekli malzemeler; 
-1 çorba kaşığı püre haline getirilmiş olgun muz 
-1 çay kaşığı kadar zerdeçal.
Hazırlanışı: cildinizi temizledikten sonra malzemeleri karıştırarak elde ettiğiniz maskeyi, göz çevresi hariç tüm cilde uygulamak. 10-15 dakika bekledikten sonra da bol ılık su ile yıkabilirsiniz. Maske sonrası nemlendiricinizi uygulamayı da unutmayın Bu maske haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz.

👉👉👉💞Zerdeçal, güzellik için kullanım açısından genel olarak sorunsuz bir baharattır aslında. 

Ancak elbette çok hassas cilt yapısına sahip olanlar, bilinen bir cilt hastalığı olanlar veya başka rahatsızlıkları olan doktora danışmadan gerek yemeklerde gerekse cilt bakımında zerdeçalı denememeleri gerekir. Zerdeçal maskesi önerilerindeki maskeleri ilk defa yapacaksanız her ihtimale karşı önce cildinizin küçük bir alanında test etmenizi öneririm. Ayrıca burada yer alan bilgilerin sadece birer öneri olduğunu, hastalık tedavisi önerisi olmadığını da söylemeden geçmeyeyim.

            Benim şimdilik anlatacaklarım bu kadardı
 yeni faydalı konularda tekrar buluşalım 😉
                                                     Gizmo💋

24 Aralık 2017 Pazar

Oriflame Activelle Extreme Protection Roll-on

Yeniden merhaba
Vizelerim bu ara bitmiş iken finaller gelip çatmadan olabildiğince bloga yoğunlaşmaya çalışıyorum.
En azından yazıları yazıp hazırda tutmam gerekiyor ki vaktim olmadığında sizin için hazır olan yazılarımı hemen yayınlayabileyim.
Bugünde yine bir ürün inceleme yazısıyla geldim. 
Daha önce denemediğim ilk defa deneme fırsatı yakaladığım oriflame markasının bir roll-on deodorantı  bu .

Biraz ışığın azizliğine uğradığım için ürün pek görünür değil gibi ama zaten detaylı ismini başlıkta bulabilirsiniz.
 Terlemeye karşı 48 saat korumalı olan mor kapaklı çeşidi bendeki .Uzun süreli koruma etkisini çok sevdim normalde çok ter kokan bir insan değilim ama bu durum bende ne zaman oluyor derseniz çok stresli bir ortamdaysam ve sıkıntılı bir durumdaysam o sıkıntıdan terleyince ter kokusu mağduru olabiliyorum.
 Hiç bir beklentim yoktu kullanırken ne kadar iyi olabilir ki dedim.
 Ancak şu ana kadar kullandığım bütün deodorantlardan çok daha iyi çıktı. Terlemeyi çok çok azaltıyor ve koku oluşmasını önlüyor. 
Kendi kokusu ise çok ağır olmayan, güzel ve ferah sayılabilecek bir koku. Gün içinde tazelemeye de gerek kalmıyor. Kışın bile koltuk altında terleme sorununuz varsa bence buna bir bakmalısınız.
Oriflame ürünleri için size instagramda oriflame Dilek hesabını önerebilirim oraya tıklayarak Dilek hanıma ulaşabilirsiniz.
Yeni yazılarda görüşmek üzere.
Gizmo💋

21 Aralık 2017 Perşembe

YILBAŞI HEDİYE ÖNERİLERİ- TAVSİYELER DAHA NELER NELER?🎀🎁🎅🎈

🎀🎅🎈
🎁

Herkese merhaba
Aralık ayının sonuna doğru gelirken  bir yılı geride bırakmamanın hüznü varken, güzel şeylere gebe olacak bir yeni yılın inşallah huzurlu geçecek, mutlu, kıpır kıpır gelişinin heyecanı da hepimizi sarmaya başladığı şu günlerde çoğu blogger arkadaşımın paylaştığı bir yazı olarak bende hediye önerilerinde bulunmaya geldim . 🎁
Zevklerimiz ne kadar uyar, fikirlerimiz uyuşur mu bilmem ama belki sıralayacağım hediyelerden aklınızda ampul yakan bir seçenek olurda ben de size ilham vermiş olurum.
Güzel bayanlarımızdan başlayalım önce ne dersiniz ?



Hiç bir bayanın bence hayır diyemeyeceği 2 parça var bunlar kesinlikle çorap ve çanta. Bir bayana kesin garanti olsun  hem sevsin hem işine yarasın diye hediye arıyorsanız bu ikili kesinlikle onlardan🎉 Çorap diyince de öyle gidip alıpta hop diye uzatın demiyorum yanına belki minik bir takı ya da pufidik bir pijama takımı alıp yanına da pufidik çoraplar çok tatlı bir kombin olur bence👌 Ya da sadece çorabı küçük neşeli notlarla süsleyip yanına bir çikolata kondurup bile verebilirsiniz.
ee peki biz bayanlar ne alsak garantileriz ? İşte o cevapta aşağıda ;)

Erkekler için 2 garanti hediye de sanırım saat -Klasik ama hoş bir hediye. Saat erkeğe en çok yakışan aksesuarlardan biri.
ve kış olduğu için atkılar , boyunluklar ve görseldeki gibi takım halinde şemsiyeyle çok tatlı hediyeler olabilir. İçine de birer can alıcı not!  tamamdır. Erkek mutlu, biz huzurlu, kafa rahat 😄
Başka aklıma erkekler için gelen kulaklık var bence onları çok mutlu edebilecek ses kalitesini güzel veren bir kulaklıkta olabilir. 😃


Bunlar garanti olacak hediyelerdi. peki başka neler alabiliriz biraz düşünüp yazıya devam edeyim * 😉






Bu ara böyle kutuda güzel içerikli hediyelerde çok moda bilirsiniz. isterseniz kendi kutunuzu kendiniz de hazırlayabilirsiniz cinsiyet farketmeden karşınızdakine bunu hediye edebilirsiniz. 1 paket sevdiği bir kahve , bi kupa bardak, pastacılardan alınmış kurabiyeler ( o gün siz yapmayın tehlikeye atmayın hediye için 😄) En neşeli gününüzden kalan bir fotoğrafı da çerçeve koyup kutuya yerleştirdiniz mi tamamdır 😇🎁🎅


Birde cildine düşkün bayan ve baylarımız var tabi ki. Ben kutu olayına giremem hazır bişeyler olsun derseniz farklı markalar çok güzel yılbaşı setleri çıkarıyor onlarda güzel seçenek oluyor. 



Örnek bir set olarak bunları gösterebilirim.
Loccitane Küresini içindeki ürünler dışında değerlendiriliyor olması çok tatlı bence 😉
Ve Mumlar da yine kadınların ilgisini çeken hoş hediyelerden.

Ya da boğazına düşkün biriyse o kişi ; 


Böyle eğlenceli tatlı bir kutu da çok sevimli olabilir .
😄🎈

Ee kitap kurtlarını da unutmamak lazım 😉
Benim sizler için aklıma gelen hediye seçenekleri bu şekildeydi umarım sevmişsinizdir.
Kısacası ister çok pahalı hediyeler olsun isterseniz ufak tefek şeylerle hazırlayıp vereceğiniz her hediye olsun, değer bilen biriyse ona o dünyanın en güzel hediyesi olacaktır.
Ne kadar klişe olsa da önemli olan karşıdakine değer verip, onu düşünüp ona o büyük ya da küçük hediyeyi onun için alıp vermeniz😉
Zaten hediyenin maddi değerine göre size kıymet veren biriyse hiç yakınında dahi durmayın❗

Sizinde aklınızda güzel fikirler varsa yazarsanız bana da ilham olmuş olursunuz 
Dilerim ömrünüz boyunca hayallerinize dokunursunuz.
Huzurlu , sağlıklı yıllar .
Gizmo💋🎅



MİKROTEM KİL MASKESİ İNCELEMESİ 💖

💋😉

Herkese merhaba bugün sizlere yeni tanıştığım doğa ve insan  dostu bir marka olan mikrotem markasının temizleyici kil maskesinden bahsedeceğim 😇

Bir süredir maskelere çok fazla düşkünüm vaatleri güzel olan bir maske görünce hemen denemek istiyorum. Özellikle olayın içinde birde kil varsa bu merak daha da artıyor çünkü kil maskelerilerinin cilde faydaları oldukça fazla . 


Bu ara mikrotem markasının kil maskesini denedim.
Yapısı oldukça güzel krem kıvamında uygulama yapınca ciltte taş gibi sertleşen kil maskeleri gibi değil. Krem gibi uygulanıyor ve bekleme süresinin sonunda kıvam o şekilde kalıyor . Sertleşme , kuruma olmuyor. Haliyle böyle olunca kuru ciltler dahil her cilt tipine uygun olduğunu söylemeliyim.
Kapağı da gayet korunaklı dış kapağı dışında bir de koruma kapağı var.
Çok temiz , yumuşak bir kokusu var . Parfümlü bir koku asla değil.
Benim cildimde gözlemlediklerime gelirse ;
Cildime çok güzel bir nem sağladı, yumuşaklık ve parlaklık verdi.
Cildimi hem arındırıp hemde beslediğini hissettim.
Temiz ve nemli cilde uygulayıp 5 dakika bekletip ardından ılık suyla rahatlıkla arındırıyorsunuz.
Cildi beyazlatıyor onu da gözlemledim bence o özelliği cilt lekelerini de açabilir :)👍

Tek bir sorunum oldu galiba içinde bulunan bir maddeye benim alerjim var hangisi bilmiyorum ben gece uyguladım sabah uyandığımda yüzümde çok ufak bir kaç yerde kırmızı noktalar vardı ama uzun süreli kalmadı geçti.
Belli ki bişeye alerjim var oyüzden sizin için içeriğini buraya bırakıyorum alerjiniz olduğunu bildiğiniz madde varsa öğrenmiş olursunuz :)

Onun dışında ben çok sevdim.
Kurutmayan , güzelce arındırıp cilde nem veren bir kil maskesi arıyorsanız bakmanızı tavsiye ederim :)
Yeni yazılarda görüşmek üzere.
Gizmo💋

19 Aralık 2017 Salı

The Pink Ellys Likit Mat Rujlarını Deniyorum !💄



💄Herkese yeniden merhaba bugün aşırı sevdiğim bir markanın likit mat rujlarını tek tek swatchlamaya geldim :)

Bahsettiğim rujlar  sadece cosmohome sitesinde satılan bir marka olan the pink ellys markasının likit mat rujları.
Özellikle bu rujlar kylie jenner rujlarına muadil gösterilen muazzam rujlar. Benim bu rujlarla tanışmam 2 seneyi bulmuştur. Elimde şuanda 7 rengi var bende olmayan başka bikaç rengi de var.
Sık sık cosmohome sitesi bu markada büyük indirimler de yaptığı için bu rujla ilgili fikirlerim blogta olsun istedim
Ozaman hadi başlayalım ;) 
Öncelikle şirin mi şirin ambalajlarından bahsetmem lazım üzerinde  motto denilecek  yazılarda bulunuyor. Ürünlerin bır kısmı Türkiyede bir kısmı İtalyada üretiliyormuş.
Mat ruj olmalarına dudakları kurutma olayı çok düşük ve en sevdiğim yönü örtücülüğünün çok çok iyi olması.
Daha önce bende yalnızca 4 rengi varken de yine yazdığım blog yazım var buraya tıklayarak o yazımı da okuyabilirsiniz 📌thepinkellys
 Daha geçen gün brave rengini gün boyu nerdeyse kullandığım deneyimimi yazıyorum şimdi size en yakın tarih olduğı için :)


Birşeyler yiyip içtiğim halde o gün hiç dağılma yapmadı, dudakta bir ruj varmış gibi de asla hissettirmeyen rujlardan sürün ve unutun cinsinden . 

Saatler sonra bile yerli yerindeydi, iç kısımdan rengi çok az gitmiş. Ama dalgalı yada pütürlü bir görüntü kesinlikle yoktu . Mat rujlarda bilirsiniz çoğu zaman parça parça kurumuş bir görüntü olur ama bu rujlarda asla olmuyor .

Swatclayıp isimlerini sizin için tek tek yazdım hepsi favorim ama günlükte en favorim candy rengi ,
yakışmayacak kadın asla tanımıyorum :)



Kokuları çikolata, vanilya gibi .
Bendeki rujlardan en her tene uymayabilir dediğim rengi sanırım apricot rengi turuncumsu nude gibi ama her tene gidecek bir ton değil :)
Ve kırmızıda aradığım renk bu dediğim carmen rengi tam koyu kan kırmızısı esmere, buğday tenliye her tene uyacak star renklerden birisi benim için.

Tek tek renkler üzerinde durmayacağım detaylı resimde zaten görebiliyorsunuz.
Bu markayla tanışalı elim uzun zamandır farklı bir renk olmadıkça farklı markada likit ruj kullanmaz oldu :)
Bende olmayan ama beğendiğim diğer bir renkte coffee rengi onada bakmanızı tavsiye ederim.

buraya bırakacağım linkten bu markanın ürünlerini inceleyebilirsiniz 

Başarılı likit mat rujlar serisine yatırım yapacaksanız kesinlikle en favorim, kefili olacağım kalıcı, bozulmayan tek marka diye the pink ellys diye iddia edebilirim.

 Eminim sizde benim gibi bir kere kullandığınız zaman vazgeçemeyeceğiniz bir ruj olacak.
En sevdiğim yönü hem kalıcı olması ama onun dışında asla ağırlık yapmayıp dudakta varlığını unutturması 😉👏👏👏

 Benim bu güzel rujlar hakkında anlatacaklarım bu kadardı. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Ve bu rujlar hakkında bilgi edinmenizi sağlamışımdır. Sık sık indirimlere giriyor ozaman tadından  yenilmiyor  aklınızda olsun. ✌

                                                    Farklı yazılarda  görüşmek üzere :)
                                                                       Güzel kalın .
                                                                       Gizmo💋

17 Aralık 2017 Pazar

Wozaj Stamp Eyeliner Kiti İncelemesi 😉

😉

Merhaba bal damlalarım :)
Makyajı her ne kadar sevsekte bazen bizi zorluyor.
El becerimizin tıkandığı , şaheser makyajlar çıkaran ellerimiz eyeliner illetine gelince tıkanıyor 😇

Bende yeni bir ürün keşfiyle geldim yine .
Eyeliner olayını ne kadar basit yoldan yaparsak bizim için en hayırlısı. Yamuk yumuk yapıp pandaya dönüşmek istemiyoruz sonuçta.
Kolay eyeliner kiti keşfettim ve baktım ki nette bunun hakkında hiç bir yazı yok ben anlatayım dedim :)
  

3 parçadan oluşan eyeliner kitinde;

1 adet sağ ve sol göz için tasarlanmış silikon baskı kalıbı
1 adet eyeliner fırçası
1 adet eyeliner kutusu çıkıyor.

Silikon uçlu baskı aparatı sağ ve sol göze ayrı olarak tasarlanmış.Ne çok kalın ne çok ince orta ayarda yapılmış yani ideal.
 İlk olarak bu silikon aparatı alıyoruz ve eyeliner kutusunun içine batırıyoruz;


İlk olarak kuyruğu oluşturuyoruz , bu yöntem sivri, köşeli, net eyeliner yapamayanlar için gerçekten kullanışlı .
 Ardından eyeliner  fırçamızı alıp eyeliner çizgisini göz pınarına kadar devam ettiriyoruz ve kısa haıf hareketlerle boşlukları tamamlıyoruz bu kadar.
 Sizce de  pratik  değil mi? Bence güzel düşünülmüş,

Eyeliner jel bir eyeliner böyle süngerimsi bir malzemeyle koyulmuş kabın içerisine.


Bu eyeliner kitini https://www.takibu.com/ da bulabilirsiniz, fiyatı da 30 tl civarındaydı, denemek isterseniz bakabilirsiniz.
 Bu arada eyeliner jelinin kalıcılığı orta düzeyde. 
Yani suya dayanıklı değil.
 Ama gün içinde akma bulaşma vs yaşamadım, çabuk kuruyup sabitlendi. 
Benim gibi zorlananların çok hoşuna gideceğini düşündüm :)
Yeniden kavuşmak üzere.
Gizmo💋

16 Aralık 2017 Cumartesi

Farmasi Camouflage Liquid Concealer İncelemesi



Herkese merhaba 😎
Farmasinin birçok ürününü deneyip yazdım sanırım. Ama ne yapayım hem yerli hemde kaliteli bir marka olunca elimden geldikçe tüm ürünlerini deneyip sizinle paylaşmak istiyorum. 

Bu defa denediğim ürünü likit kapatıcısı :)

Bendeki 02 rengi.Mat,pürüzsüz görüntü isteyip full kapatıcılık isteyenler çok sevecektir.
Ben çok  sevdim.👌

Kalem şeklinde aplikatöre sahip. Kapatıcının alt kısmından çevirerek ürünün fırçaya gelmesini sağlıyoruz. Kullanımı gayet pratik. Fakat tavsiyem ihtiyacınız olan ürün kadar kalemi çevirin. Aksi takdirde fırçaya fazla ürün gelebiliyor.
Bu güzel ürünü ziyan etmek istemeyiz :)



Uçu fırçalı , kalem şeklinde , altından çevirmeli 4 ml ürün. Bayağı kapatıcı,yedirilmesi kolay ve kalıcı.
Sabitlemeyecekseniz pudrayla bir kere çizgilere dolduktan sonra parmağınızla siler
 gibi değil de tampon hareketlerle yedirdiğinizde bir daha tekrarlamıyor .   Bu özelliğinide farkedince çok sevdim.
Aydınlatıcı olarak da kullanılabilir ve ben böyle kullanmayı da çok seviyorum. Pembe alt tonuyla sağlıklı, aydınlık bir görünüm sağlıyor.

En az 5 saatliğine  durdu ve akmadı.
 Ben genel olarak memnun kaldım. Denemek isteyenlere tavsiye ederim.
Sizde Farmasi ürünlerinizi https://www.instagram.com/altin_mudur_fehime_/
hesabından güvenle satın alabilir, ürünler hakkında sorularınızı sorabilirsiniz.
                                           Yeniden görüşmek üzere :)
                                                  Gizmo💋

14 Aralık 2017 Perşembe

Oriflame My Destiny Parfüm Yorumlarım


Merhaba bal damlalarım 😊

Yine güzel bir ürünle karşınızdayım.
Parfümler her zaman ilgi alanım olmuştur. Çünkü bilirim ki bir insanda güzel bir etki bırakmak istiyorsanız o etkiyi kokunuzla sağlarsınız.
 Bir kişiyi düşündüğünüzde o kişinin sizin hafızanızda canlanması sizde bıraktığı koku etkisiyle daha da ön plana çıkacaktır. 

Nerde parfüm var ben ordayım .Kısacası  parfümün insanın imzası olduğu düşüncesine kesinlikle katılanlardanım.
Yalnızca parfüm değil aslında hücrelerinize işlemiş herhangi bir koku bile yıllar sonra zihnimizde bişeyleri kıpırdatmasına  çok vesiledir.

Bana çok olmuştur. Mesela çocukluğuma, okuluma ya da çok sevdiğim ama hayatımda olmayan birine.
 Sizede oluyor mu ?😇


 İşte bugün yine iz bırakan, ağır olmayan ve etkili bir kadın parfümü inceleyeceğiz. Karşınızda Oriflame ”MY DESTİNY” kokusu;

Ben sadece parfüme değil şişesine de çok önem veririm bu arada.
Bu parfümle dikkat çeken önemli bir konudan bahsetmem gerek kişiselleştirilmiş şişe tasarımıyla bir ilki gerçekleştirmiş. Nasıl oluyor bu derseniz ?


Dünyada ilk kez gerçekleştirilen bu yenilik , mürekkep püskürtme tekniği ile her cam şişenin kendine has, yeşil dalgalı desene sahip olmasını sağlıyor .
Kokunun içeriğinde bulunan yeşil turmalin taşının kıvrımlarından  ve renk tonlarından ilham alan bu desenler , bu teknik sayesindeher şişede farklı duruyor. 
Bu işlem benim çok hoşuma gitti parfüm kişinin nasıl imzası oluyorsa şişede böyle kişiye özel olunca daha bir hoş oluyor.



Şişenin kapak tasarımı da ayrı bir güzel  çok şık ve albenisi çok yüksek bir parfüm.
Lotus çiçeği, turmalin taşı ve şakayık notalarına sahip yaz - kış kullanılabilecek bir parfüm.

Bazı parfümler gibi kışın kullanılır yazın ağır gelir diye düşünülecek bir parfüm değil. Çok yumuşak , taze ve bir okadar kalıcı.
Benim tarzıma çok uygun bir koku. Şekerli olmasın devamlı taze ve ferah kokayım derseniz bu parfüme mutlaka bakmanızı öneririm . 

Bu arada oriflame ürünlerini nerden alabilirim güvenilir bir danışman var mı  derseniz https://www.instagram.com/oriflame.dilek/ hesabından güvenilir şekilde alabilirsiniz. :)
                                       Yeni yazılarda görüşmek üzere. 
                                                       Gizmo💋


13 Aralık 2017 Çarşamba

Yeni Keşif ; Acnecinamide Sivilce Mendilleri 👀

👉
Sanırım blogumda en çok ne hakkında yazı bulabilirsiniz desem .
Bu konu  genç, yaşlı, büyük , küçük herkesin her zaman ki sorunu   'Sivilce' olurdu.
Blogumdaki yazılara şöyle tek tek baksanız yazıların yüzde 65-70'i sivilceler nasıl geçer, sivilce lekeleri nasıl geçer, doğal yollarla sivilcelerden nasıl kurtulur.
Bir çok deneyimlerimle ilgili yazı bulabilirsiniz.

Bıktık ya hu !
Gelmişim 26 yaşına ne ergenlik kalmış ne bişey hiç mi durmaz , hiç mi bitmez ama yok güzel yüzüm hala ergenlikte çıkamamakta ısrarlı basıyor sivilceleri arada.
Tam bişeyler yapıyorum geçiyor diyorum şöyle peeling falan yapayım hazır geçmişken vs sabah bir kalkıyorum Allahın bir lutfü yine belirmiş bende 😓


Alıştık artık. Kurtuluş yok dedik bağrımıza bastık bari en aza indirmenin yollarını aramaya devam diyerek her türlü sivilce öldürücü ürünler denemeye devam.
Bu defa da acnecinamide markasının sivilce kurutan mendillerini denedim bal küplerim .


Önce üründen bahsedeyim bir kutunun içinde 15 tane tekli ıslak mendiller gibi mendiller var. 
Başlarda günde 1 kez yatmadan uyguladım sonra faydasını görünce bunu hafta 2 keze düşürdüm.

İçerik listesi: aqua , glycolic acid, pantheol, lactic acid , niaacinamide  , chlorhexidine digluconate ,allantoin, menthol , fragnance ,  thioctic acid . Gördüğünüz gibi direkt hedefe yönelik sivilceleri yok edecek , basit ve güzel bir içeriği var.


Fiyatı çok uygun olduğundan denemekten zarar gelmeyecek mendiller. Özellikle migros indirimlerinde yakalarsanız kesinlikle alın derim.


Bu ürünün vaatleri şu şekilde;
-Organik asitler ile cilt hücrelerinin yenilenme döngüsünü uyararak yeni hücre oluşumuna yardımcı olmak,
-Gözenekleri tıkayan yağ ve ölü hücreleri temizlemek,
-Sivilce, kızarıkları, sivilce izlerini azaltmak,
-Gözenekleri sıkıştırmak ve cildi canlandırmak.

Peki bende işe yaradı mı ?
Evet arkadaşlar bir kaç gün düzeli kullanımda sivilcelerimi hemen yok etmede çok yararını gördüm özellikle gece yatmadan sivilcelerin üzerine daha yüklenerek tüm yüzüme uyguladım.
Sabah yapmamanızı öğrenirim sonuçta mendil ağır bir peeling etkisi yok ama içerisindeki asitlerden dolayı uygulayıp güneşe çıkmamanız tavsiyem.

Ağrılı şekilde çenede  sivilceler çıkaranlar beni anlar bu ürün akşam uyguladığınızda hem sivilceyi büyük oranda küçültmüş oluyor hemde ağrıyı almış oluyor.
Hassas cildime rağmen bir sorun yaşamadım ben.
Sizinde özellikle elinizin altında bulunmasını tavsiye edeğim ürünler arasında :)


 Başka önerileriniz varsa sizde paylaşırsanız benimle çok sevinirim :)
                                                       Yeni yazılarda kavuşmak üzere :)
                                                                    Gizmo💋

11 Aralık 2017 Pazartesi

Patırtı.com alışverişim / Uygun fiyata neler aldım neler ? 🌺🌺

🌺🌸
🌸 Merhaba güzel ailem :)
 Duyduğuma göre alışveriş yazılarını çok seviyormuşsunuz. Bende çok keyifli bir siteden uygun fiyatlı, kaliteli çok güzel ürünler alarak sizinle patırtı.com alışverişimi paylaşmak istedim. Daha önce bu siteden alışveriş yapmamıştım bu yazıda hem ürünlerimin nasıl geldiğini hemde kaliteleri nasıl çıktı onları sizinle paylaşmak istedim :)


Öncelikle paketlemesi ve kutusunun böyle güzel dizaynı çok hoşuma gitti.
Bütün iletişim kanalları hem kargo posetinde hemde kargo kutusunda tatlı şekilde yazılmıştı.
Ürünlerin hepsi paketli şekilde kutuya yerleştirilmiş öyle açık şekilde asla değildi.
4-5 parça ürün aldım ben hem kendi çekimlerimi hemde sitede mankenin üzerinde duruşlarıyla sizinle paylaşacağım. Birebir göründüğü gibi geldiklerini söylemem lazım.
Işığın açısından dolayı benim çekimlerim de renkler tam net çıkmadı malesef ama ben size ayrıca tarif etmem gerekirse tıpkı mankenin üzerindeki gibi geldi ve dokusu okadar hoşuma gitti ki size anlatamam ben daha sık ve sert bir yapıda bekledim örgüsünü ama aksine yumuşacık ve pofidik :)

Alt kısımlarındaki dilimli detay çok hoşuma gitti. İnanmayacaksınız ama fiyatı 20 liraydı.
Ürünlerin linklerini bırakıyorum almak isterseniz hemen üstüne tıklayarak ürünlere ulaşabilirsiniz.

İkinci aldığım parça ise bu hem spor  hem klasik kombilenebilen bu pantolon alırken acaba dokusu ince midir diye tereddüt etsem de?
Kış için harika bir parça olduğunu gelince anladım.
Farklı desenleri de vardı fiyatı ise 25 liraydı diğer desenlerini sipariş vereceğim mutlaka çok hoşuma gitti ben S beden aldım ve tam oldu. Sizde bedenim bu ama nasıl olur diye düşünürseniz şüpheniz olmadan kendi bedeniniz ne ise direk onu alın tam ölçüleri denk geliyor.
 bu ürünede yine bu linkten gidebilirsiniz :) kaçırılmayacak banko parçalardan.

Tabiki sitede sadece bayanlar düşünülmemiş erkek giyiminde çok güzel ürünler vardı. Bende sadece kendime değil erkek kardeşime de bu siyah özellikle kollarında bant geçmiş gibi olan detayına bayıldığım bu siyah hırkayı aldım bu da yine 25 liraydı :)
 hesaplı alışverişte bu  site hiç cebimi yakmadı :) :) 
ve devam . . .



   Alışverişimin starı :) :)
Bu yıldızlı kazak normalde tıpkı mankenin üzerindeki gibi fuşya ama dediğim gibi ışığın azizliğinden benim çekimimde kırmızı görünüyor.
Ama fuşya geldi yani benim çekimime inanmayın :)
Bunun arkası çok hafif uzun ön kısmı daha kısa yine örgüsü sert rahatsız eden cinsten asla olmayan yumuşak dokulu bir kazak bununda bedeni standart bedendi bende o şekilde sipariş verdim. 
Farklı renkleri de vardı ben siyahı ve fuşya arasında kaldım :)   diğer kazağı siyah aldığım için bunu fuşya tercih ettim.
https://www.patirti.com/bisiklet-yaka-desenli-triko-9/  onunda linki yine burda. ;)
Ve son 2 parça ürünüm bu aşk yaşadığım kartanesi kolyem çok fazla kolyeler, küpeler , broşlar vs var ama çok özür dileyerek  kartanesi kolyenin linkini bulamadım ama kolyelerin linkini de buraya bırakıyorum . 
https://www.patirti.com/kadin-kolye/

Diğeride 5 lira olduğu için ilgimi çekti aldım :) dantel tırnak çıkartması diye geçiyor tırnağınıza yapıştırıp nail art gibi desen vermiş havasını sağlıyor . Bunuda deneyince yine instagram sayfamda paylaşırım :)
https://www.patirti.com/by-yuksel-ozkan-nail-art-folyo-dantel-tirnak-cikartmasi-sat1612/

Bu arada benim gibi çoğu kişinin kredi kartı olmayabilir. Sitenin avantajlı ve güvenilir bir diğer yönü ise kapıda ödeme seçeneğinin oluşu.
Cebimi yakmadan hesaplı şekilde ilk defa alışveriş yaptığım patırtı.com sitesinden çok memnun kaldığımı söylemem gerek. Kesinlikle bundan sonra tercih edeceğim siteler arasında.
 Ayrıca şimdi size bu ürünlerin linklerini ararken uygun fiyatlı abiyeler dikkatimi çekti onlarında linkini bırakmak istiyorum ihtiyacınız varsa şık parçalar var bakabilirsiniz .
23 liraya  bile abiyeler vardı gördüm :)
https://www.patirti.com/kadin-abiye/?orderby=10


Patırtı.com alışverişim bu şekildeydi. Genel anlamda sitenin tasarımını, siteden alışveriş yapmanın kolaylığını ve en önemlisi sitedeki görsellerle bire bir aynı kıyafetlerin gelmesini çok beğendim. Gerçekten çok memnun kaldım. Güvenilir bir site kesinlikle, tekrar alışveriş yapacağım.
                                   Yeni güzel yazılarda görüşelim :)
                                                       Gizmo💋