Sayfalar

30 Haziran 2018 Cumartesi

🐕🐱🐶Dünyayı İyilik Kurtaracak !! ''Petlebi''🐕🐱🐶

🐈Selam selam selam !!!

Şuan hem çok mutlu hem duygusal bir yazıyla geldim. Duygusallığım kocaman bir mutluluktan. 
Sevgili dostlar , beni uzun zamandır instagramdan takip edenler bilir sokak hayvanlarına düşkünlüğümü öyle böyle değil çıldırırcasına bir sevgi bu.

🐈 Elimden geldikçe yetmeye çalışıyorum ama bazen bir yerde ben tıkanıyorum zorlanıyorum küçük dostlarım arttıkça. İlerde çok iyi bir işim olursa bunu asla söylemeyeceğim söz ! Ama şuan bir öğrenci maddiyatı içerisinde olunca tıkanıyorum bu da beni üzüyor . O yüzden bazı firmalarla uzun zamandır sokak hayvanları için yazışıyoruz, araşıyoruz vesaire vesaire.
🐈 Olumlu dönüş aldığım oldu alamadığım oldu canları sağolsun her markanın. İlk destekçim güzel kalpli petlebi ailesi oldu ne kadar teşekkür etsem az. Beni kırmadılar ve can dostlarım için minik minik 100 gr'lık bir koli mamalar gönderdiler en kalitelisinden



Gelir gelmez koliyi çekip instagrama heyecanla attığım resmi şuan görüyorsunuz.
Kutunun içerisindeki her 100 gr'lık paket küçük bir canı ne kadar mutlu ediyor inanamazsınız.


Onlarında bizler gibi karnı acıkıyor. Ama alacak paraları yok. Bu yüzden bize düşen onlara mama yardımı yapmak.
Sokakta yaşayan ve sokakta yaşamaya mahkum bırakılan hayvan dostlarımıza yardım etmek bizim elimizde.
🐈 Her zaman tam besin değerli güzel yiyecekler bulamıyorlar bu yüzden almaları gereken vitamini alamıyorlar hatta daha da önemlisi günlerce aç karnına durmak zorunda bile kalıyorlar.

🐕 Bu yüzden bende elimden geldikçe ve desteklerle dostlarımıza yardım etmek istiyorum .
🐕 Eğer yardım etmek isteyip ama vaktiniz yada çevrenizde sokak dostlarınız yoksa ya da firmaysanız ve bana yani sokaktaki dostlarımıza yardım etmek istiyorsanız benimle instagram üzerinden yada mail adresimden ulaşıp yardımlarınızı yollayabilirsiniz.

🐕 İnanın dünyayı iyilik kurtaracak sevgi ve yardımlaşma kurtaracak.

🐕 Bu arada önünüze gelen her markanın mamasını ucuz diye alıp dostlarımıza vermeyin çünkü bu çoğu zaman iyilikten çok zarar verecektir.


🐕Düşük kaliteli protein tüm canlılarda olduğu gibi kedilerde de sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Kaliteli mamalar içerikleri ile dostlarımızın gündelik yaşamlarını kolaylaştırmaktadır. Hareketli ve sağlıklı dostlara sahip olmak için beslenme tercihlerinin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Evrimsel özelliklerinden dolayı kediler bazı gıdaları sindiremezler ya da sindirmekte zorlanırlar. Bu da metabolizmalarının çeşitli sinyaller vermesine, alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Mama içerikleri bu yüzden kedi sahipleri tarafından dikkatli incelenmelidir. Özellikle marketlerde yer alan yüksek tahıl katkılı mamalar uzun vadede böbrek sorunlarına yol açmaktadır. Kediler yulaf hariç diğer tahıl ürünlerini tüketmekte zorlanmaktadır.
🐱
Yardım etmek istediğiniz dostlar için https://www.petlebi.com/ sitesinden kaliteli mamaları tercih edebilirsiniz.
🐶 Şimdi bana kesin içinden şunu söyleyen olmuştur kuru mama yoksa ev yemeği ver falan diye . Sevgili dostlar güzel ev yemekleri de versem vitamin değerleri bazen onları yeterli gelmediği için bunlardan da tercih etmek gerek ve çantaya atıp bir dostu görünce hemen çıkarıp vermek en güzel iyilik oluyor.
🐶

Bu arada yardımlarınızı sadece bana ulaştırmak zorunda değilsiniz ben sadece aracıyım. Eğer isterseniz barınaklara da bu yardımları iletebilirsiniz.
Tekrar bu güzel desteği için '''PETLEBİ'' ailesine teşekkür ederim !


🐶  Dünyayı iyilik kurtaracak 🐕🐱🐶
                                            Sizi seviyorum ! 
                                                  Gizmo💋💋

28 Haziran 2018 Perşembe

Nivea'nın 2 Farklı Göz makyaj temizleyici Ürününü Karşılaştırıyorum

Herkese yeniden merhaba 
Benden uzun zamandır beklenen güzel bir karşılaştırma yazısı ile geldim :)

Bu ürünler Nivea'nın 2 farklı çift fazlı göz makyaj temizleyicisi olacak .
Bir tanesi hassas göz çevresi olarak geçen bakım yapan temizleyicisi ben onu daha önce kullanıp detaylı blog yazısını yazmıştım hatta detaylı onu okumak isterseniz buraya linkini bırakıyorum . 
https://gizmonundolabi.blogspot.com/2017/10/nivea-hassas-gozler-icin-makyaj.html

Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Bir diğer üründe şuan resimde gördüğünüz Rıfat Yüzüak ve Nivea iş birliğinde çıkan MicellAir Skin Breathe serisinin çift fazlı temizleyicisi
Bu serinin göz makyaj temizleyicisi dışında , yüz için micellar suyu ve makyaj temizleme mendilleri de çıktı. 
Diğer ürünleri henüz denemedim bende var en kısa zamanda deneyip onları da sizinle paylaşırım.
İlk olarak göz ürününü denedim.


2 Üründe 125 ml, öncelikle pembe olandan bahsedeceğim ; 

Gözümde ve göz çevremde asla yanma batma, kızarıklık kaşıntı yapmadı aksine böyle yumuşak hareketlerle rahatlıkla olayı halleti.
Uzun bi süre pamuğu bekletmedim gözümün üstünde inanın sadece birkaç  saniye tuttum ve sildim hemen çıkardı. Ürün çift fazlı bi ürün bu tür ürünler çok fazla yağlı his bırakır bilirsiniz ama bunda o sorunda olmadı. Sadece nemli bir his bıraktığı yağlı bir his değildi .
Çok çok seviyorum bu ürünü.

Geçelim siyah serideki ürüne.
Oksijen alımını artıran bir içerikle hazırlanmış bu seri.
Uzun süre kalıcı ürünleri bile sıfır kalıntı olarak temizliyor iddiası var.
Ürün gerçekten sıfır kalıntı vaadini yerine getirerek makyajı güzel çıkarıyor.
Diğer üründe bahsettiğim gibi ben hassas bir göz ve göz çevresine sahip olduğum için en ufak yanma batma sızlama olaylarının etkisini hemen görebiliyorum.
Bu ürün her ne kadar  hassas göz çevresine bakım yapar vs diye yazsa da benim gözlerimi fazlasıyla yakıp sızlattı beni çok çok rahatsız etti ve üzdü.
Çünkü çok ümitliydim.
Bu arada ürün parfümsüz bu açıdan güzel.
Ama gözümün sızlayıp sulanması beni kötü etkilediği için çok üzülerek yoluma bu ürünle değil diğer pembe olanla kesinlikle devam edeceğim. Çünkü sızlatıp yakması dışında sabah uyandığımda göz kapaklarımda şişmeler de olmuştu.
Eğer sizde hassas bir göze sahipseniz Siyah yerine pembe olan çift fazla ile yolunuza devam etmenizi öneririm.
Benim bu ürün hakkına tecrübelerim bu şekildeydi.
Sizde kullandıysanız yada fikirleriniz varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Yeni yazılarda kavuşalım.
Gizmo💋




21 Haziran 2018 Perşembe

Hayatımda Neler Oluyor ? Ben ne yapıyorum ?

Selam yine, 
yeniden, tekrar  
hayatıma eşlik eden dostlarım.
 💧Bu yazı nedir ? Nasıl ilerleyecek inanın şuan başlarken bilmiyorum sadece biraz konuşmak ve yazmak istiyorum parmaklarım kopana kadar .
O kadar çok ihtiyacım var ki anlatmaya sonsuzca konuşmaya. Çok doluyum galiba. Hala hazıra konmadan  okumayı çok seven birileri varsa belki ilgisini çeker okunur yazım kafa dağıtılır. Arada ufak paylaşacağım görseller farklı yıllarda ve aylarda gelişi güzel çekilmiş o günkü ruh halimle olan resimler olacak bu ne demeyin? yazıyla alakasız olacak belki de diye açıklamamı şimdi yapıyorum bir okadar da düşünceliyim 😎

Bu arada hala benim kim olduğumu detaylı okumadıysanız daha önce kendimi anlattığım yazımı da buraya bırakıyorum okunabilir bence :)
👉👉 sizce-ben-kimim burdan tık tık.


Blog yazma hobimi gitgide daha çok sevmeye başladım. En ufak bir ayrıntı bir yazı birilerinin gerçekten hayatında merak ettiği bir durum için ufak bir aydınlatma bir ışık oluyor ve güzel mailler yada instagramdan mesajlar alıyorum bu benim enerjimi dahada yükseltiyor.
Bu ara biraz kendimde mod düşüklüğü yaşıyorum yalnız bunu inkar edemem.
Hala bitirmeye çabaladığım bir okul var, hayatın ufak tefek size attığı her insanda olan bazı vs tekmeleri var.
Kafam bazı konularda çok doluyken bir yandan da kendimi boşlukta hissetme gibi bir durumdayım da.

Kulağımı yavaşca tırmalayan iç seslerinizi duyuyorum siz bu yazıyı bi yandan okurken.
Gizem neden , ne oluyor ne bitiyor diye ?
Aslına bakarsanız çoğu insanın büyük dertlerini tasalarını hayat kavgalarını görünce senin ki hiç bişey diyor insan. 
Ama  o ufak şeyler bazen sizi de yoruyor.
O kadar düşünce , okuduğum kitaplar , dinlediğim şarkılar , izlediğim filmler ve daha nicesi gelip geçiyor ve ben hiç birini yazmadığımı farkettim.
Sadece faydalı olması için arada attığım ürün deneyimleri kendimi dağıtmak için yaptığım ufak tefek alışverişler falandı yazdıklarım.
Ya yaşadıklarım ?

Özellikle ısrar eder gibiyim yazmamak için. Hayatımın enteresan bir devresinden geçiyor olabilirim belki de bilemiyorum.
Bu yazıyı ilerde nelerle meşguldüm kafamı neler kurcalamış hatırlamak için yazıyorum sanırım. Bide sizinle biraz konuşalım diye.
Hala bitmeyen okulun alttan kalan dersleriyle yoluma devam ediyorum büyük beklentilerim yok sadece bir an önce diploma alıp sonra neler yapabilirim diye bir  yol çizmek.
Çok istediğim bir bölüm değildi ama yine hiç yoktan iyidir diyerek kamu yönetimi okul hayatına devam ediyorum.
Belki daha da sanatsal bir bölüm olsaydı beni daha mutlu ederdi. Ama yinede tercihlerimde, yada hayatıma almaya izin verdiğim kişilerin hiç birinde üzülsem dahi pişman olmadım. Yaşanması ve ders çıkarılması gereken şeyler varmış .
Ve ben o dersleri bence başarılı geçtim kırılsam da , yılsam da , bıksam da . . .

Arada bir hayatın getirdikleri  moralimı düşürse de olması gereken buymuş diyorum.

Hayat kısa ve hayatı sadece bir kere yaşarsınız. Ben dilediğim gibi yaşamayı imkan ve fırsatlarım ölçüsünde çok istiyorum. Bana anlat hayatını dediklerinde delice şeyler yaptığımı anlatmak ve daha da delice şeyler yapacağımı söylemek istiyorum.
Çok klişe bir laf olsa da ömür gerçekten gidiyor arkadaşlar belki kendinizde farketmeseniz de bundan 10 yıl önce gördüğünüz sizden yaşca büyük bir insanı düşünün ve o insanın uzun zaman sonra vakit geçtikten sonra ki dıştan fiziki durumuna bakın.
Ozaman hayatın hızlı bir şekilde nasıl gittiğini ve insanı nasıl değiştirdiğini görün.

Bende noldu peki? 
Hayatımdan insanlar çıktı hayatıma insanlar girdi.
Çok yakın dostlarım evlenip teker teker gidiyor derken sanırım iyice kapadım kendimi.
Öyle bir ruh haline girdim ki bazı günler hiç kimseyi görmek istemezken bazen deli gibi arkadaşlarımla olmak istiyorum.
26 yaşına gelerek iyi yapmadım sanırım çünkü zaman elinizden gitmeye başladığını farketmek yorucu oluyor.

Hayat çok büyük, aklımızın alabileceğinin ötesinde. Yaşamı deneyimleyebilmek ise mucizevi bir güzellik.
Umarım hep birlikte mevsim ne olursa olsun huzur içerisinde tadını çıkarabiliriz ve sadece var olduğumuz için şükredebiliriz.
O hayatın tadını çıkarmak için sadece hayatta var olmamız değil onun bize sunduğu güzel şeylerle de dolu dolu geçirmemiz gerekiyor..
Bu yaşım beni biraz da şöyle kırıyor.
 Annem , babam yaşlanıyor
Kardeşim büyüyor.
Ananem gün geçtikçe artan hastalıklarıyla beni üzüyor. Birilerini kaybetmek yaşa başa bakmıyor artık.
Hangimiz hangimizi önce kaybeder bilmeden yaşıyoruz.
3,5 yıllık ilişkim bir hiç uğruna eriyip gitti ellerimden. Onunla ayrılıp hem ilkokuldan beri çok yakın olan arkadaşımı hemde herşeyimi paylaştığım dert ortağımı kaybetmiş oldum.
Yinede olması gereken buymuş demekten başka bişey gelmiyor elimden.


Hayatın küçük tekmeleri , elimden aldıkları beni ne kadar üzse de ben hep pozitif ve zıp zıp bir insan oldum.
Terzi kendi söküğünü dikemiyor ama arkadaşlarımın yada çevremin modu düştüğü an onları gökyüzüne çıkaracak bir enerjiyle yükseltsem de ben yükselemiyorum bazen.
Bu yazı çok amaçsız saçma sapan konudan konuya atlayan bir yazı olmuş olabilir.
Ama blog günlüğümde bana bazı şeyleri hatırlaması için durmasını istiyorum.
şimdilik böyle yazarak anlatmayı  tercih ediyorum.
Daha keyifli konularda konuşmak üzere
sıktıysam sizi affola
Gizmo💋







18 Haziran 2018 Pazartesi

Urban Care Peeling Şampuan !


Herkese merhaba bugün Türkiyede çok fazla benzerine rastlamadığımız şampuandan bahsedeceğim :)
O da urban care markasına ait expert serisi peeling şampuanı.
Bendeki Biotin&kafein içeren çeşidi..
Vaatleri:
dökülme karşıtı ve uzamaya yardımcı olması 
ayrıca güçlendirici ve canlandırıcı özelliğe sahip.

Biotin ve kafein dışında içinde bir deniz tuzu kristalleri bulunuyor .
Yoğun kıvamlı özellikle saç diplerinde biriken kalıntıları temizleyerek derinlemesine temizlik yapıyor.
Ayrıca tuz kristalleri sayesinde peeling yaparak kan dolaşımınızı hızlandırıyor.

Çok çok az bir miktarı bütün saça yeterli geliyor.
Gerçekten bu ürünü kullanalı saçlarımın hacim kazandığını ve nefes aldığını hissetmeye başladım.
Saçlarımın yağlanma süresini de geciktirdiğini farkettim.
Kan dolaşımını hızlandırdığı içinde gerçekten saçımın daha hızlı uzamasını sağladı.

Ürün 200 ml oldukça bereketli bir ürün.
İçerinde bulunan tuz tanecikleri sert değil yani saç derinizi rahatsız etmiyor.
Ayrıca ürünün bir faydasını daha gördüm ama bu faydası ürünün vaatleri arasında yok ama bana iyi geldi.

Sıkı ve eski takipçilerim saç diplerimde uzun zamandır egzama olduğunu hatırlarlar.
İşte bu ürün tuzundan mı kafeinden biotinden mi hiç bir bilmediğim şekilde bana çok çok iyi geldi.
Egzamam büyük oranda görünmez hale geldi.
Çok çok az var artık bu yönü beni çok mutlu etti hatta markaya bizzat bu durumuma iyi geldiği için teşekkür mesajı yazdım :)
Yakın zamanda limon ve çay ağacı yağı içeren çeşidini de kullanıp yazmak istiyorum eğer o da iyi gelirse anlarız ki egzamama iyi deniz tuzu diye düşünebiliriz :)
Eğer o iyi gelmezse de anlarız ki iyi gelen biotin&keratin miş. 😉😍


Bu arada bu ürünü haftada sadece 1 kere kullanmanız gerektiğini unutmayın ;)
Benim bu ürün hakkında fikirlerim deneyimlerim bu şekildeydi umarım faydalı olmuştur.
Yeni yazılarda kavuşalım.
Gizmo💋

11 Haziran 2018 Pazartesi

SİRENOL CADI FINDIĞI YÜZ TEMİZLEME KÖPÜĞÜ İZLENİMLERİM🌰

🌰
Herkese merhaba yaklaşık 6-7 ay önce kullandığım cadı fındığı toniği denedim diye yazdığım blog yazım çok ilginizi çekmişti çünkü cadı fındığının inanılmaz faydaları olduğunu biliyoruz . Hatta o yazımı okumadıysanız linkini buraya bırakıyorum tık tık yaparak direk o yazıyı da okuyabilirsiniz.
👉👉👉Cadı Fındığı Tonık yazısı

Peki bugünün konusu ne ?
O da yine onunla bağlantılı olan cadı fındığı içerisinde bulunduran Sirenol markasının cadı fındığı yüz yıkama köpüğü.

🌰Cadı Fındığı (Latince adı: Hamamelis Virginiana, İngilizce adı:  Witch Hazel) Amerika Birleşik Devletlerinde doğal olarak yetişen bir ağaçmış.  Amerika ve tüm dünyada kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılmaktaymış.
🌰Genelde adında fındık geçtiği için Türkiye'deki fındık ağacımızla karıştırılır ama onunla bir ilgisi yoktur  😄
🌰Ağaç gövdesinden toplanan kabuklar kaynatılarak cadı fındığı elde edilirmiş





Gelelim köpüğe bu köpüğün en güzel yönü paraben içermemesi ve hayvanlar üzerinde test yapmıyor olması.


250 ml'lik büyük bir ürün. 
Çok hafif kremsi bir kokusu var toniği daha yoğun ve acı kokuyordu ama bu ürün asla öyle değil aksine çok yumuşak misler gibi kokuyor.

Tüm ciltlerin kullanımına uygun makyaj çıkarıcı ve cilt temizleyici köpüğün vaatlerine gelirsek;

· Doğal cadı fındığı (hamamelis virginiana) içerir
· Gözenekleri derinlemesine temizler
· Makyajı çıkarır
·Cildinizdeki kirleri arındırır
·Cildin nem dengesini korur
·Tüm cilt tiplerine uygundur
·Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir!
·Dermatolojik olarak test edilmiştir
·Paraben içermez!
Ürün gerçekten vaatlerini yerine getiren bir ürün tıpkı toniği gibi. 

 Benim dışımda cadı fındığı bulunan ürünler kullanan arkadaşlarıma da sorduğumda onlarında benim gibi çok memnun kaldığını gördüm.
Ürün cildi çok güzrl arındırıp temizliyor. 
O temizlenme hissini derinlemesine hissedebiliyorsunuz.
Ayrıca kurutan bir yapısı asla yok aksine cildiniz kremli gibi yumuşak ve bebek poposu kıvamına geliyor.
Benim blog yazım dışında cadı fındığını araştırırsanız gerçekten faydalarına inanamazsınız.
iyi ki bu ürünle tanışmışım dediğim sayılı ürünlerden.
Sizde almak isterseniz buraya linkini bırakıyorum.
Bu ürün dışında kremlerini vs de çok merak ediyorum en kısa zamanda onları deneyimleyip sizinle paylaşmak istiyorum.
Eğer sizde kullandıysanız benimle paylaşırsanız çok çok sevinirim .
Yeni yazılarda kavuşalım.
Gizmo💋



4 Haziran 2018 Pazartesi

Vitalizma Rise ve Arise Ürünler

Herkese merhaba 

Saçı mucizevi şekilde onaran, kurtaran ve saçları hızlı şekilde 2 üründen bahsedeceğim :)
Özellikle ben bu iki ürünü Danla Bilicte görmüştüm ve bende çok merak uyandırmıştı.



Serinin birlikte kullanılması gereken iki ürünü var birisi rise diğeri ise arise diye geçiyor.
Ürünler tamamen doğal içerikli .
Arise  solüsyon şeklinde olup ilk kullanılan ürün rise ise yağ formunda 1 gün sonra kullanılan ürün.
Düzenli kullanımda saçınızda hızlı bir iyileşme ve uzama görüyorsunuz.


Rise; damlacıklı şişesi ve zengin yağ içeriği (ceviz yağı , susam yağı , hardal yağı, sarmısak yağı, meneviş yağı , Kayısı çekirdeği yağı , buğday yağı , Hindistan cevizi yağı ) 

 Arise ; sprey formda şişesi ile kullanımı daha kolay yine onunda zengin bir içeriği bulunuyor ( Deiyonize su , at kuyruğu ekstrası , Demir dikeni ekstraktı , mürver ekstraktı , asit düzenleyici ) . Aslında ürün içeriğinde Hindistan cevizi yağı da var.



İlk önce saçlarınızı güzelce yıkıyorsunuz ve krem , maske hiç bişey uygulamadan iyice duruluyorsunuz.
Saçları havluya sararak suyu çekilene kadar bekliyorsunuz.
Ardından arise spreyi güzelce saçınıza uyguluyorsunuz.
Uygulama sonrası 20 dakika kadar bekleyip sonra duruluyorsunuz.
Yine aynı gün akşam yatmadan öncede rise olan yağı güzelce saçınıza uyguluyorsunuz ve yastığı kirletmeyecek şekilde sarıp uyuyorsunuz.
Klasik saç bakım yağları gibi bir kokusu var.
Sabah kalkıncada saçları şampuanlayıp güzelce yıkıyorsunuz.
Ben ardından kurutarak güzelce fön çektim.
Sonuç muhteşem kolay taranan , yumuşacık parlak ve bakımlı saçlarınız oluyor.
Sapasağlam ve canlı saçlara kavuşuyorsunuz.
Uygulaması biraz zahmetli olsa da sonuç güzel olduğu için 1 tam gününüzü ürünü ayırdığınıza pişman olmuyorsunuz.
Yani anlayacağınız Danla Bilic haklıymış :)
Benim ürün hakkında deneyim böyleydi umarım faydalı olmuştur.
Yeniden görüşmek üzere.
Gizmo💋