Sayfalar

29 Kasım 2017 Çarşamba

ORİFLAME PURE SKİN SİVİLCE JELİ

Selam !
Ay bu ara bir sivilce olayı yaşadım sormayın gitsin. 
Sivilcelerim dönemsel çıkmaya başladı sonra bir şekilde geçiriyorum  tam bu defa  artık sivilce izlerime çare arayım derken bir anda hayalet gibi tekrardan ortaya çıktılar ve ben yine ürün arayışına geçecektim ki Oriflame'ın bu ürünüyle yollarımız kesişti.
Oriflame bu ürünü yeni mi piyasaya sürdü bilmiyorum ben yeni keşfettim 😊 





 Ürün 6 ml yani minik birşey ama etkisi muazzam👌. Deneyeyim dedim ve sivilcelerime uyguladım. 
Sabah kalktığımda aynaya baktığımda hayrete düştüm .
 Benim ağrıyan acı veren bir ayda zor geçen sivilcelerim oluyordu ve bir gecede hele bitanesi vardı çok sancılı çıkmaya çalışan cinsten onu büyük oranda küçültmüştü  çok şaşırdım çokta memnun kaldım.

Ürünün vaatleri :

* Sivilceleri hedef alır ve 8 saat içinde etki eder.
* Sivilcenin boyutunu 24 saat içinde küçültmeye destek olur. 
* Sivilce görünümünün daha kötüleşmesini 24 saat içinde önler. 
* Sivilce lekelerini zamanla azaltır. 

KULLANIMI : Doğrudan sivilcenin üzerine veya sivilceye meyilli alana sürün. Sivilce çıkmaya başladığı andan itibaren kullanın. 

Ürünü nasıl uyguluyorum : 

Ürün salisilik asit içerdiği için sadece akşamları temiz cildime sivilcelerimin üzerine, sivilce çıkabilecek alanlara ve sivilce izlerimin üzerine uyguluyorum. Sabah kalktığımda yüzümü temizleme jelim ile yıkayıp nemlendirici uyguluyorum. 
👉Daha önce neutrogena markasının sivilce jelini kullandım ondan hiç ama hiç memnun kalmamıştım oyüzden gereksiz şekilde ona para vermemenizi tavsiye ederim . Hiç bir işlevi yok malesef.

Ben bu ürünü çok sevdim sivilcelerime ve izlerime  gerçekten çok çabuk etki etti. Eğer sizinde böyle bir sorununuz varsa ve hemen etki edecek ürün arıyorsanız bu jele bakmanızı öneririm .
Oriflame ürünlerini güvenilir nerden alabilirim derseniz buraya tıklayarak benim çok güvendiğim Oriflame danışmanı Dilek hanımdan rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.
                                                           Yeni yazılarda kavuşalım .
                                                                  Gizmo 💋

28 Kasım 2017 Salı

NİVEA 1 DAKİKA URBAN DETOX MASKE🍃🍃🌿

🍀
 Danla Bilic edasıyla Hellöööö  😅

Tam tembel işi bir maskeyle geldim . Yalnız cildiniz kuruysa bu yazımı dikkate almayınız ❌

Şuan ki yazım benim gibi karma ve yağlı ciltlerin için yazılmıştır . Önemle duyurur ve onları aramızda görmekten mutluluk duyarım 😄😄
🍃🍃
Bu kadar muziplik yeter deyip hemen konuma geçiyorum başlıktan da anlaşıldığı üzere maske niveanın 1 dakikada detoks etkisi yapan maskesi. Önce gelsin görseller ;


  
🍃🍃 Bu elimde gördüğünüz maske oluyor tembel işi adını verdiğim .

🌿Nivea 1 Dakika Urban Detox Maske; tüm seride olduğu gibi  yani bende gece ve gündüz kremide var onları da ayrı bi yazıda inceleyeceğim yeşil renkli ambalaj tasarımında ve 75 ml’lik bir  tüpte bulunuyor. İçeriğinde Beyaz Kil ve Manolya Özü bulunan bu maske kokusu klasik nivea kokusu gibi ;
  • Cilde detox yaparak zararlı çevresel etkileri azaltmayı,
  • Ölü cilt hücrelerinden arındırıp daha derin bir temizlik sağlamayı,
  • Cildi arındırarak görünümü düzeltmeyi ve cilt tonunu desteklemeyi vaat ediyor.                             

    Yeni NIVEA Urban Skin Bakım Serisi, şehir hayatının olumsuz etkilerine karşı cildin korunmasına ve kendini savunmasına yardımcı olur.                      Şehir stresi, hava kirliliği, makyaj ve UV ışınları gibi etkilere karşı cildi savunur ve nemlendirir!                                                                                      Gibi yazılar yazıyor üzerinde bende bu vaatlerine hak veriyorum. Ve şimdi kendi tecrübelerime geçiyorum 😉


Eğer kuru ve çok hassas bir cilde sahipseniz size önermem maske cildi kurutmuyor ama kuru cildi sızlatabilir diye düşünüyorum. Çünkü olurda maske 1 dakikayı geçti mi !!
wuwwww yakmaya sızlatmaya başlıyor bu da kuru ciltler bana göre çok hassas olduğu için işini görmeyecektir.

Yapısı biraz yoğun , kokusu çok çok güzel.
İçerisinde hafif peeling tanecikleri gibi partiküller var.
Bu maskeyi de uyguladıktan sonra 1 dakika kadar beklettikten sonra cildimi ılık suyla duruluyorum. Ama dediğim gibi karma ve yağlı ciltli olsanız bile sakın daha çok etkisini göstersin diye düşünüp 1 dakikadan fazla bekletmeyin aynı yanma o zaman sizde de olacaktır. Çünkü çok çok etkili bir maske.
Cildimi ölü deriden arındırıp ferahlatıyor. Ben en çok o ferahlatma hissini seviyorum. 🙂Yüzümde gereksiz bir kuruluk problemine de yol açmadı aksine kurutmadan nemli bile hissettirdi. 
Benim karmadan yağlıya dönük aşırı hassas cildimde herhangi bir sivilce yada iritasyon problemine de yol açmadı. 
Başlarda her gün kullandım akşam yatmadan önce ama artık gün aşırı devam ettiriyorum.
Cildime yaptığı detoks etkisini inanin hissettim.
Arınmış bir cilt olduğunu gözlemledim ve gözeneklerimde de küçülme gözlemledim.
Gerçekten dediği gibi cilt görünümünü düzeltip cilt tonumu eşitleyip güzelleştirdi.
Ne yalan söyleyeyim başta 1 dakika 1 maske ne kadar etki eder ki ?
 diye önyargıda bulundum çünkü çoğu maskeyı 30 dakika bekletsek bile faydasını göremezken dedim.
Sevgili nivea beni okuyorsan 😅
bu önyargım için senden çok özür dilerim.
Bundan sonra canımsın başımın tacısın💎👑
Piyasadan kalkmadığı sürece artık hep alacağım ürünler arasında .
Çok pahalı bir üründe değil 20 lira gibi fiyatı var.
Migros indirimlerinde zaten daha düşer bilirsiniz.😄
İlerleyen günlerde diğer seriyi anlatacağım.
Güzel kalın.
Gizmo💋


22 Kasım 2017 Çarşamba

LOREAL COLORİSTA İNDİGO DENEDİM !



Herkese yeniden merhaba!


Şuan bir of çeksem karşıdaki dağları yıkma potansiyeline sahibim .😔
Başlıktan da anlaşıldığı gibi bir maceraya atıldım ve şu zamana kadar asla boya değmeyen saçıma bir heyecan yaşatmak istedim ki,  gidip lorealin colorista indigo boyasını ve o mavi rengi tutturabilmek için öncesinde yine aynı markanın bleach renk açıcı boyasını aldım. Böyle bir aksiyona neden giriştin diye sormayın inanın bende bilmiyorum.
Şimdi resimlerle size derdimi daha süper anlatacağım. 
Kullandığım ürün ikilisi bu sağdaki platine kadar yapan bleach rengiyle saçımı boyadan 1 gün önce açtım ben saçımın tamamına değil sadece uçlarına uyguladım tepelere asla yaklaşmadım.



Benim saçımın doğal rengi çok koyu kahverengi asla kutunun arkasındaki açık renk sarı kadar açılmadı daha turuncumsu bir açılma oldu ve saçımı acayip şekilde kuruttu yani kutunun üzerindeki amonyaksız yağ özlü falan demesine kanmayın sonuçta açıcı ve kimyasal ne kadar zararsız olabilir ki?
neyse dedim yeter ki mavi tutsun buna da göz yumdum. Şimdi saçımdaki oluşan renkleri gösteriyorum size hemen .



Saçımı açıcıyla açtıktan sonraki ıslak ve kuru hali bu şekilde. Islakken daha turuncu duruyordu kuruyunca daha sarı oldu ama yine bir açıcının verdiği tam açılma rengini tam yakalayamadım üstelik üzerinde en fazla 45 dk demesine rağmen 1 saat beklettim sonuç bu.
 Yukarıda da bahsettiğim gibi sırf indigo rengi için bu renge katlandım ve 1 gün bu renkle takıldım evde aynı gün boyayı hemen üzerine uygulamak istemedim çünkü bleach saçlarımı aşırı kuruttu saçımı kuruttuktan sonra gece uyumadan saçıma bioblas saç bakım yağından uyguladım biraz nemlendirmesi için sağolsun o ürün kuruluğu sabah biraz yok etmişti.
Şimdi işin asıl bomba ürününe geçelim .


  

Şuan tek tesellim o kadar övülen bir ürün oldu ki o doğrultuda  olarak açıcıya güvenip ' nasılsa açıyorum saçı 'deyip  gidip pembe ya da gri rengi almış olsaydım durumum daha beter olurdu.
Bu mavideki tek bir tesellim oldu onu da birazdan ürünü anlattıktan sonra yazacağım.
Saçımın açılmış rengi kutunun üzerindeki açık renklerden ortadaki gibi olmuştu en kötü ihtimal soldaki gibi tutar diye düşündüm. Üzerinde 20 dakika bekletin denilmesine rağmen o açık renge 20 dakika işlemezdi emindim bende tam 45 dakika hatta belki daha fazla beklettim ve sürekli uygularken de tarayarak uyguladım aralarda uygulanmayan renk kalmasın diye.
Bu tüpün içindeki ürün bence 25 lira bi fiyata göre çok  az bide size önemli bir durum söyleyeyim tüpü sonuna kadar sıktığınızda artık gelmezse bitti deyip atmayın makasla kesin içerisinde çok fazla ürün oluyor ordan da alıp sürmeye devam edebilirsiniz.
Bana kalsa bu üründen uzak durun ama olur da alırsanız size ufak bir bilgi olsun bu.
Çok fazla youtube videosu izledim deneyimler okudum vs ama sanırım memnun kalanların çoğu firma gönderisiydi konu üzerinde olumsuz tek kelime etmemişlerdi.
Memnun kalmayanlar da süre olarak ya az beklettikleri için tutmamış olabilir ya da saç renklerini açmadıkları için diye düşündüm ve dedim en fazla ne olabilir yani açık mavi değil de kutudan farklı bir mavi olur sonuçta açıyorum saçımı yani tutar.
Ve uygulayıp bekledim, bekledim, bekledim.😓 
                          Arada elimle yedirdim falan iyice tutsun diye  ve size şimdi sonucu gösteriyorum . 
Resmi oldukça büyük koyuyorum ne kadar masmavi olmuş görün diye 😛
Gördüğünüz gibi mavi adına tek bir tel olmadı.
Uygulama hatası mı yaptın acaba derseniz?
Asla öyle bişey olamaz çünkü öyle olsa saç açıcı renkte saçımda hiç tutmazdı ama gördüğünüz gibi gayet saçımda belirgindi.
Ama bu indigo asla ve asla ışıkta bile mavilik barındırmadı malesef.
O sarının üstüne hafif kahverengi geçmişim gibi bişeyler oldu.
Az önce size neden tek tesellim oldu bu renkte dedim diye düşünürseniz en azından o ciyak sarımsı turuncumsu renklerimi kapattı kendi doğal rengimden biraz açık oldu sadece.
Eğer açıcıya güvenip tutar kesin diye gidip pembe turkuaz yada gri alsaydım o sarıyı da kapatmayıp beni daha rezil duruma getirecekti ve ben tekrar onun üzerine de ya 3.kez koyu bir boya kendim alıp boyayacaktım ya da yine para döküp kuaföre gidecektim ve 150 liradan aşağıya ordan çıkmam imkansız.
Kısacası ballarım benim colorista deneyimim rezalet şekilde ilerleyip hüzünle sonuçlandı.
Bir daha boyar mıyım saçımı derseniz?
Eğer beyazlarım artar ve beni rahatsız ederse belki o zaman.
Onun dışında bir daha asla  herhangi bir saç boyası deneyimi yaşamak istemiyorum.
Size de tavsiyem benim gibi böyle bir maceraya kalkışırsanız tercihiniz coloristanın asla hiç bir çeşidi olmasın gidip normal tutan boyalardan almanız.
İnternette bu ürünle ilgili çok fazla olmadığı için uzun uzun yazdığım çünkü biliyorum bu ürünü çok merak edip internette benim gibi araştıran çok kişi olacak.
Umarım faydalı bir yazı olmuştur.
Her zaman dediğim gibi blogumda her zaman beğendiklerimi değil beğenmediğim ürünlere yer vereceğim. 
Bu arada boyaların fiyatı 24.90 dı.
Yani ben 50 lira verdim ikisine 😐
Tutsa rengi içim acımazdı bu kadar 🙈
Neyse artık canım sağolsun . . .
Yeniden görüşmek üzere .
Gizmo💋



20 Kasım 2017 Pazartesi

Norm Bitkisel Makyaj Temizleme Mendili İnceleme 👀

💗
Herkese yeniden merhaba
 Tam gaz ! aşkla , zevkle, sevinçle peş peşe blog yazıları yazmaya devam.
Bugün yine bir yeni deneyimle geldim . Hemen başlıyorum ; 
Norm bitkisel markasının Homm Cosmetic diye geçen makyaj temizleme mendilini de denedim bu ay. 
Dener denemez de sizinle paylaşmak istedim. 
Yine her zamanki  gibi gelsin önce görsel 😉

Nemlendirici etkili olan çeşidi bendeki. İçerisinde 20 adet var.
Bazen makyajımı çıkarmakta üşendiğim zamanlarda ya da bir yerde konaklamak zorunda kalırsam makyaj temizleme mendili kurtarıcım oluyor.
Bana göre  kullanım alanı genelde yüzümü su ve yıkama jeli yıkamadan önce , makyajın kabasını almak için.
Ya da dışardayken okuldan, işten gezmeden spor salonuna vs geçtiğimiz zaman orada teferruatlı bir temizlik yapamayacağımız için pratik bir seçenek oluyor.
Fakat şu uyarıyı da yapmam gerek kesinlikle makyajı herhangi bir temizleme mendiliyle silip '''hıh yüzüm temizlendi'' demeyin.
Derinlemesine bir temizleme zaten bu ürünlerle asla olamaz.
Makyajı sadece siler asla temizlemez.
Bu ürüne gelecek olursam şuana kadar kullandıklarım içinde sevdiğim bir ürün oldu diyebilirim.
Kullandıklarım içinde diyorum çünkü daha pahalı ve çok daha iyileri mutlaka vardır  ama benim bu zamana kadar kendi kullandıklarım arasında başarılı buldum.
Islaklığının güzel olmasının yanında, fazla uğraştırmadan makyajın büyük çoğunluğunu çıkardı. Daha ıslak olanını kullanmıştım ancak temizleme de maalesef yarısı kadar  bile iş görmemişti.
Makyaj temizleme mendilinden fazla ne beklenir ki demeyin , sadece makyaj temizleme mendilleriyle makyajını temizleyip yaşayan insanlar var , onların yaptıkları ne kadar doğru tabi tartışma konusu.
Bu ürün dediğim gibi temizleme imkanı olmayan yerlerde yada kabasını alma olaylarında çok başarılı buldum. Sadece kokusunu sevemedim biraz alkol kokusu gibi yoğun bi koku hissettim ama o da kalıcı değil uçuyor ama yine koku hassiyeti olanlar açısından söylemem gerekti.
Benim şimdilik ürün hakkındaki yorumlarım bu kadardı. 
incelemek isterseniz 
bu adresten bakabilirsiniz.
Yeni yazılarda buluşalım.
Gizmo💋

16 Kasım 2017 Perşembe

GRATİS İNDİRİMİNDE NELER ALINMALI?💜💜💜

💜💜💜
Geldim geldim merak etmeyin.
Hemen duydum ki Gratis 500. mağaza açılışının şerefine 2 günlüğüne patlatmış tüm ürünlerde %50 indirimi bende durur muyum hemen aklımda olan kesinlikle alın dediğim ürünleri bloga yazmaya geldim .
Umarım Gratise koşmadan yazıma denk gelirsiniz .
 Hadi başlıyoruz


Gratis  indirimi 
OOOo yeahh😂!!
Bunları böyle minnoş gibi sıraya dizdiğime bakmayın hepsi önceki indirimlerde alınmış şeyler size bu indirimde görürseniz kapın bunları demek için sıraladım tek tek😄💖💕 Aklımda olanların indirimli fiyatlarını yazayım . Ama bu yazdığım fiyatlar %40 , %50 %30 döneminden aldığım için hepsinin yüzde 50 düşüş fiyatları değil yani ben %40 indirime denk gelen fiyatını yazmışsam siz zaten mağazaa net %50 olduğu için daha düşük alacaksınız 😊👯






💖Himalaya cevizli scrub ve meyveli maske .
 Scrub kesin alınmalı kokusu hiç açıcı değil biliyorum ama inanın  düzenli kullanımda cildinizdeki o pütürlü saçma sapan rahatsız edici hissi çok güzel gideriyor.
meyveli.
 7.25 maskede yine alınması gereken güzel maskelerden ama cildiniz çok hassas ise yanma yapabilir. Hassas cilde sahip olanlar almasın :)
💖 wetn wild rujlar 7.5 üzerinde çok konuşmaya zaten gerek yok stoklayın 
💖Wetn wild meşhur Comfort zone paleti 15.90
💖 Stopever içinde hiç zararlı kimyasal olmayan roll-on 10 küsür gibi bişey onu bulursanız lütfen lütfen sağlığınız için rica ediyorum alın  göğüs kanseri bu kadar artmışken ne kadar az kimyasal koltuk altına değerse okadar iyi bizim için😘
💖Eklips yelpaze fırça 7.5 AYDINLATICI  için doğal duruş sağlayan en güzel biçilmiş kaftan.
💖Ve son olarak aklımda kalan Wetn wild yeni çıkan Crown of my canopy rengi bendeki. Bronze renkleri seviyorsanız kesinlikle boşverin açık renk olanı her markada açık renk olana muadil bulunur ama bronze olan efsane bunu alın indirimde 15.90😄

💓 Elseve 2'li bakım iksiri saçlarınız benim gibi kabarıyor, zor taranıyor , açılmıyor ve mat ise o spreyi de mutlaka sepete atın çok rahat taranıyor onun sayesinde ve saçlar kabarmıyor parlaklık kazanıyor.
💖 Sleek corrector paleti her gratıste olmayabiliyor ama yakalarsanız bunuda kaçırmayın örneğin wetn wild olana boşuna para vermek yerine sleek almanızı tavsiye ederim.
💖 Son ekleyeceğim 2 ürün . Biris urban care markasının kuru şampuanları.

💖 Diğeri ise saç uzatan ve bakım yapan supergro saç bakım yağı.

Umarım faydalı olmuştur siz neler alacaksınız yada bu yazdıklarımdan gidip alacak mısınız? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim 😘

Sizin kadar benimde fikirlere ihtiyacım var :)
                                              Alışverişten sonra yine konuşalım neler aldık diye olur mu? 



                                                        Güzel kalın 
                                                                   Gizmo💋

💙💙Catherine Arley Ürünlerini İnceliyorum💙💙




Yine başım çatlıyor 😓
Havada biraz değişik depresyon hallerinde ama ben değilim tüm olumsuzluklara rağmen çıtımı çıkarmadan pozitif bir şekilde yazıma yazmaya geldim 👍
Hoşgeldiim dimi ? 
iyi ki geldim ve iyi ki varım.
😉
Tabiki sizde öyle . Hayatın güzel olma sebebi biziz unutmayın 😘
Ayy ne anlatacaktım ben kafa kalmadı ki !!
Hı hatırladım Catherine arley ürünlerini. Bu marka taaaa anneciğimin makyaj yaptığı zamanlarda gözüme hep çarpıyordu hatta ilkokuldayken annem işte olduğu zamanlarda çaktırmadan gidip pudrasını yüzüme sürüp sürüp dururdum geldiğinde Gizem yüzüne ne yaptın sen dediğinde yorumsuz bakardım öyle kedi gibi suratına . Yani benim tanışmamda küçüklüğüme dayanıyor bakmayın 😂
Liseye geçince de ilk heves makyaj malzemeleri alırdım ozamanda cahilim ne bileyim markaları gider annemin catherine arley malzemeleri kağıda not eder aynıları isterdim kozmetik dükkanlarında😎💓 Şimdi yaş Kemale erince bilinçli gidip en güzel ürünlerini kapıyorum halada pudrasından vazgeçemedim ne yalan söyliyim 😇 Şimdi elimdeki ürünlerini sizle paylaşmaya geldim hadi başlıyoruz

En sevdiğim paletiyle başlayalım ozaman 5 renk bulunan çok yumuşak dokulu pigmentasyonu gayet  başarılı bi palet azcık tozutuyor sadece ama artık en pahalı markanın farları bile tozutuma yaparken bu gözardı edilecek bir durum😉
Özellikle bordo renk ve onun sağındaki renkle öyle makyajlar çıkıyor ki aklınız durur. Bu arada paletin numarası 08


Offf birde silver serisi çıkarmış ayna gibi yıldız gibi parlıyorsunuz. İçerisinde gerçek gümüş tozu bulunuyor. Çok fazla renk seçeneği var ama tabiki takipçilerim bilir benim favorilerim bronz gibi ve ayna gibi yansıyan renkler oldu.
Güneş ışığı olsun yapay ışık olsun ikisinde de pırıl pırıl parlıyorsunuz. Hani çuvalla paralar döküp ayna görüntüsü oluşturan ojeler yaptırıyorlar yani hiç onla uğraşmayın bu seri size o havayı veriyor. Simli ojeler gibi zorda çıkmıyor en çok sevindiğim konu oldu çünkü sık sık sürüyorum beni zorlamıyor.


                                          
Bende olan diğer bi ürün yine 90'lılar bilir sakız kokusu nasıl güzelir burnumuza hıı işte öyle kokan likit mat ruju.
Güzel bir gül kurusu diye tabir edebilirim. Her mat ruj gibi lip balm uygulamazsanız biraz kurutuyor ama lip balm sürüp uygularsanız dudağa resmen mühürlenip kurutmadan saatlerce kalıyor hatta beni çıkarırken zorluyor o kadar kalıcı.😅😅💪

Ve bendeki son ikili aydınlatıcı ile fazla uyuşamadık ama neden derseniz pembemsi bir aydınlatıcı bileğimde star gibi parlıyor müthiş ama benim cildimle uyuşmadı malesef ben esmere yakın olduğum için çok sırıttı ama açık tenlilere çok yakışır. Sanırım benimde diğer bronz olan aydınlatıcısını almam gerekecek bu renk bana cıık olmadı 😒
Ama baz için aynısını söyleyemicem acayip güzel o kadar güzel bi his yaratıyor kadife gibi pürüzsüz ahh diyorum buna gerek kalmadan böyle olsa ya hep cildimiz baz çok başarılı sayın okuyucular😍😍😁
Benim catherine arley markasıyla olan aşkım bu şekildeydi ara ara böyle bir markanın elimde olan ürünlerini toplu bir şekilde sizlere yazacağım.
Ayrıca instagram sayfamda da konusuyoruz haberleşiyoruz ürünlerle ilgili orayada bakmayı unutmayın. Catherine Arley online satışta yapıyor aklınızda bulunsun ordan da ürünlere bakabilirsiniz.
                                         Güzel kalın , görüşelim.
                                  
                                         Gizmo .💋

13 Kasım 2017 Pazartesi

BLOG NEDİR ? BLOGGER NEDİR ?

Herkese Merhaba.

Bu yazı bir grup aktif blog yazarı tarafından hazırlanmış ortak bir yazı. Çünkü blog ve bloggerlığın ne olduğunun yanlış bilindiğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Blog Yazarı arkadaşlarımızdan biri  Instagram'da "Blog nedir biliyor musunuz?" diye anket yaptı. Sonuçlar bizi çok üzdü. O yüzden kendimizce açıklamak istedik. 


Blog Nedir?


İlk önce "Blog Nedir?" den başlayalım.
Blog; Belirli bir konuyu anlatan paylaşımların yapıldığı web tabanlı sitelerdir.  Mesela  şu an bu yazıyı okuduğunuz yerdir. Kendine ait bir adresi vardır.

Blogger Nedir? 

Blogger; Belirli bir konu hakkındaki deneyimlerini yazı ve fotoğraflarla anlatarak kişisel sitesinde yayınlayan kişidir. Bloglarımızda kimimiz gezip gördüğümüz yerleri anlatırız, kimimiz okuduğumuz kitapları, kimimiz yaptığımız makyajı kullandığımız kozmetik ürünlerini, kimimin çocuklarımızı, kimimiz hayata dair herşeyi. Sınırsızdır.

Pek kolay değildir. Çok aşamalıdır, hatta yorucu ve masraflıdır ama zevklidir. Sizlere bir blog paylaşımı için neler yaptığımızı da anlatmak isteriz.

Neyi yazacağımıza karar verdikten sonra, fotoğraflarını çekeriz. Bazen 100-150 fotoğraf içinden seçip ayırırız, düzenleriz. En az bir kaç saatimiz bununla geçer.

Yazacaklarımız farklı kişilerin deneyimini de içerecekse araştırma yaparız. Okuruz, sorarız, didikleriz.

Yazmaya başladığımızda kullandığımız dile, imlaya dikkat ederiz. Yazımız, arayan kişinin karşısına kolaylıkla çıksın diye yazı başlığını özenle seçip, etiketlerini hazırlarız. Şimdi yayına hazırız.

Yazıp yayınlamakla bitmez işimiz. Yayılsın, okunsun isteriz. Bu yüzden Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google Plus gibi sosyal paylaşım sitelerinde de blogumuza dair hesaplar açarak paylaşımlarımızı yayınlarız.

Sizin gibi bizim de vaktimiz yok aslında. Hepimizin işi, ailesi ve ihmal edemeyeceği sorumlulukları var. Blogumuzu yaşatmak, sürekliliği sağlamak için kendimizden zaman çalarız.

Bloglar Neden Önemlidir?

Bilgiler ilk ağızdan ve deneyim sahibi kişi tarafından verildiği için önemlidir. Blog yazarı yani "Blogger" deneyimini paylaştığı konuyu, tüm gerçekliğiyle anlatmaya özen gösterir çünkü emek verdiği bloguna karşı kendini sorumlu hisseder.

Son zamanlarda sosyal paylaşım sitelerinde açtıkları hesaplarda, kendini Blogger olarak tanıtanlar olmaya başladı. Buna en çok Instagram'da rastlıyoruz. Herkes Instagram hesabı açabilir, istediği her konuda paylaşım yapabilir, bunu süreklilik haline getirebilir. DOĞRU OLMAYAN kişinin Instagram sayfasını BLOG zannetmesi, sadece Instagram üzerinden paylaşım yaparak da ben BLOGGER'ım demesidir.

Instagram'da sahip olunan sayfa, hesabınızdır. BLOG DEĞİLDİR.

Yapılan paylaşımlar hesap yönetimidir. BLOG YAZARI OLMAK DEĞİLDİR.

Biz bundan rahatsız olduk çünkü bir gün önce aldığı cilt bakım ürününü övüp alın aldırın diyeni de gördük, arkadaşımızın yıllardır yazdığı sitesinin adresini kendi sitesiymiş gibi firmalara yollayıp iş birliği teklif edeni de. Başka hesapların paylaştığı fotoğrafları ve yorumları kendileri almış denemiş gibi anlatanları da gördük, firmaların her paylaşımının altına "DM lütfen" yazıp ürün isteyenleri de. Bu tavır, Blogger tanımının lekelenmesi gibi gözüktü bize. Bazen Bloggerlara güvenmiyorum yazanları okuyoruz, kendi adımıza bizi üzüyor. Sosyal medya hesaplarıyla bloglarımızın bir tutulmamasını rica ediyoruz.

Yazı kalıcıdır. Kaç yıl önce yayınlanmış ve hala soru alan yayınlarımız var. Bunları gördükçe mutlu oluyoruz. Sizler yazdıklarımızı okudukça, yorum yaptıkça mutlu oluyoruz. Tek çabamız bloglarımıza sahip çıkmaya çalışmak. Biz yazmaya devam edeceğiz, lütfen sizler de desteğinizi esirgemeyin.

Sevgilerimizle.

9 Kasım 2017 Perşembe

MAVİ KREM İNCELEMESİ💙

💙
Yine, yeniden Merhaba 😉

 Bugün sağlığımızla ilgili bir ürün hakkında konuşmaya geldim . Bu hastalığı uzun zamandır çeken birisi olarak çekenleri de sanırım en iyi ben anlarım. Öncelikle benim sorunum ne ondan bahsedeyim ilkokul yıllarımdan beri kulak arkası saç diplerim gibi bölgelerde egzama sorunu yaşayan biriyim .



 Ve bu sorunla ilgili yeni bir ürün keşfettim. Ürünün adı mavi krem.




Egzama , Sedef , siğil vb benzeri rahatsızlıklarına iyi gelen bir ürünmüş💙 
🚨İçeriğindeki tüm malzemelerin doğal olduğu, Hintlilerinde her derde deva niteliğinde kullandığı KAILAS JEEVAN-Mavi Kremle tanıştım.  Başta Hindistan olmak üzere bircok  ülkede cilt için doğal destek olarak kullanılmaktaymış.
  • Türkiye' de Nature Kozmetik @mavi_krem tarafından satışı yapılan firma, Güney Kore ve Hindistan ürünleri ile ülkemizde yer almakta.
    Kailas Jeevan Mavi Krem içeriği Ayurvedik bitki ve minarellerden hazırlanan, ciltte oluşan biçok problem için kullanılabilen çok amaçlı bir krem.
    Nelere iyi geliyormuş :
    -Cilt yenileyici ve koruyucu
    -Yanıklar,kaşıntı,akne,böcek sinek sokmaları
    -Güneş sonrası oluşan cilt hassasiyetinde
    -Egzama
    -Sedef -hemoroid -kuru cilt ve cildinde yanma kaşıntı olanlara.
    Ben hemen egzamam için  kullanmaya başladım tabiki . 
  • 💚💙 Bendeki sonuçlarına gelecek olursak bu rahatsızlığı çekenler bilir o yaralar kalın bir kabuk halindedir kaşınınca sulanır sızlar türlü türlü acılar vs olur.                     İşte bu krem o kısımda yardımıma inanin yetişti kulak arkasına yakın saç diplerime ürün elime geçeli kullandım ve o egzamada olan kabuklanma olayım büyük oranda yok oldu başlarda o kabuk inceldi ürün nemli tuttuğu için  o kısmı güzelce her defasında yumuşata yumuşata o kısmı yok etti denecek kadar iyileştirdi. Bu tür olaylarda nem çok önemli stres, üzüntü gibi olayların bu hastalığı her defasında tetikleyeceğini hepimiz biliyoruz. Doktorum tamamen geçmez ancak belki azaltip susturabilirsin demişti. İşte onun bahsettiği egzamayı susturma olayını ben bu kremde gördüm.  Bu sorunu yaşayan çok fazla kişi var biliyorum bu yazım umarım birilerinize şifa olur inanin çok istiyorum. Ürünle ilgili merak edebileceğiniz tüm görselleri koydum .İnşallah sizlere şifa olur . Ürün yalnızca eczanelerde  satılıyor ama kendilerine instagram sayfaları olan @mavi_krem adresinden de ulaşırsanız alışveriş için size yardımcı olacaklardır mutlaka.                                                                                   Bu yazım size de şifa olsun.                                                                                       Görüşmek üzere.                                                                                                                          Gizmo💋

5 Kasım 2017 Pazar

📆Benim İçin Ekim 📌

📌

Güzel ve yakışıklı takipçilerim herkese yeniden merhaba!
Ağustos , Eylül , Ekim derken geldik Kasıma. .
Zaman deli gibi ilerliyor tutmak imkansız gerçekten. Şuan 26 yaşında olan biri olarak zamanla ilgili konu açıldığında her zaman çevremdekilere 17'sinden sonrasını tutamadım kayıp gitti elimden diyorum. 26'sından sonrasını tutabilir miyim derseniz?
Sanmıyorum. . .
📆Bende değişik bi yazı olması için ekim benim için nasıldı nasıl geçti şöyle biraz konuşalım istedim.
 Yorucu ama benim için güzel bir ay'dı.
Çünkü 7 ekim doğum günümdü . .🎈🎉


40 gün 40 gece partilerle tabiki kutlamadım 😅 Ama yine de o 1 günde sevdiğim insanlarla yeni bir yaşa girmek güzel şey.
Büyük kutlamalarla değil ama birilerinin hatırlayıp küçük bir mesajı yada araması benim için çok çok değerli ve şükür ki bunları bana yaşatan güzel insanlar var etrafımda.💕
Başka ne yaptım ?
Normalde sinemaya gitmeyi çok seven biriyim ama bu ay sadece 1 kere gidebildim o da sizinle paylaşmaktan gurur duyduğum anlata anlata bitiremediğim ''Ayla'' filmiydi. Onunla ilgili blog yazım var merak edenler mutlaka okusun ve gitsin filme 😉🎬🎬

Önümüzdeki günlerdede  çok merak ettiğim not aldığım vizyona girecek filmler var fırsat bulursam onlara mutlaka gitmek istiyorum .
- Dünyanın en güzel kokusu 2
- Yol ayrımı
Bunlar yalnızca kesin listemde olanların iki tanesi .Sizinde şu filmde gelecek git dediğiniz varsa lütfen benimle paylaşın.
 Birde her zaman yaptığım gibi minik dostlarımı besledim . Yani sokak hayvanlarını. Beni tanıyanlar bu konudaki hassasiyetimi çok iyi bilirler. Şuanda evimde olan 1 dostum yok ama sokakta birçok dostum var ve onlarla ilgilenmekten çok çok mutlu oluyorum.
Birde size bahsetmek istediğim bir konu var. Sizinde evinizde hayvan dostlarınız olmayabilir ama havalar aldı başını gidiyor ve soğuyor biliyorsunuz. 
Hayvanları beslemek istiyorum ama hazır mamaya bütçem yok öğrenciyim diyenler için küçük bir rica ve isteğim bu. Çok uzatmadan söyleyeyim ; 



Adresi çok güzel bir iş yapmış ve hiç bir ücret ödemeden 2 kedi 2 köpek olmak üzere 4 adet numune  hazır mamalardan gönderim sağlıyor. Üstelik hiç bir ücret ödemiyorsunuz kargoyu bile onlar karşılıyor. Sizin tek yapmanız gereken siteye üye olup numune talebinde bulunmak ve sokaktaki canlarımızla mamaları paylaşmak .😻💓
Onların bize olan bu ihtiyacına duyarsız kalmayın lütfen 🙇



📚 Kitap ne okudun derseniz ?
 okuyamadım çok utanç verici bir durum farkındayım. Ama inanın hiç vaktim olmadı. Çünkü biliyorsunuz hala okul devam ediyor ve vizeler yaklaşınca  vakit bulmak zor 😔 Bu geçerli bir sebep değil biliyorum ama öyle oldu malesef. 
💫💜
Ekimin ayrı bir güzelliği de blogum hafif hafif ilerlemeye başlaması oldu bu beni çok mutlu ediyor.
Sizden instagram üzerinden gelen mesajlar olsun. Motivasyon veren mesajlarınız olsun en çok beni mutlu eden şeyler oldu bu ay. 
 Bu ay en çok ne dinledim peki birazda onlardan bahsedeyim; 
🎶🎵🎶🎶


Çağan Şengül - Sen Diye (Can Kazaz Cover)

En çok dinlediğim kulaklığımdan düşmeyen bir şarkı oldu .  Kafamı dağıtıp huzur bulmamı sağlıyor sanki

💉💊  Ve son olarak Ekimden başlayan ve hala devam eden bir sorunumda çıkmak için çabalayan 20'lik dişim oldu . Çabalıyor ama tık yok .Sonuna kadar  bekleyeceğim umarım daha fazla acı vermeden çıkar.😌
Birde aniden olan çevremden 4 kişinin ölüm haberini aldım 
Beni bu ay en çok yıkan durumlarda bunlardı.
Ya trafik kazası ya da aniden çıkan amansız hastalıklardı sebepleri.
Çoğu zaman mutluluk ve neşe dolu yazılar olsa da burda içimizi yakan şeyler çok fazla hayatta . . .
                               Hayatınızın ve sevdiklerinizin kıymetini bilin. 
                                          Hayat zor , hayat kısa ve acımasız. 
                                              İyi bakın kendinize , sevdiklerinize kırmayın, hemen kırılmayın, küsmeyin .
                                                 Sizi seviyorum . .
                                                   Gizmo💋