Sayfalar

17 Mart 2018 Cumartesi

Meşhur Oil Pulling (Yağ çekme) Yöntemi

👌💞

Herkese yeniden merhaba bugün sizinle benimde yeni yeni keşfetmeye başladığım çok faydalı olan ve  yüzyıllardır kullanılan oil pulling (yağ çekme) yönteminden bahsetmek istedim :)


Günden güne tüm dünyada insanlar arasında yayılan, yararları sadece ağız sağlığıyla sınırlı kalmayıp tüm vücuda şifa getiren bir yöntem.


Yağ çekme, Hindistan'da geleneksel tıp yöntemi olan Ayurveda tıbbında, arındırıcı ve detoks etkili bir teknik olarak keşfedildi. Yağ çekme; doğal yağların, ağızda bir kaç dakika çalkalanarak, ağız içerisindeki bakterin yok edilmesidir. Yağ çekme sırasında ağız içi bakteriler bu yağa tutunur ve bir kaç dakika içerisinde oluşan, yağ- atık bakteri karışımı tükürülerek vücuttan atılır.
En çok kullanılan yağlar hindistan cevizi yağı ve susam yağı. 
Ben şahsen hindistan cevizi yağıyla yapmanızı öneririm.
Peki bu yağ çekme yönteminin yararları neler ;
💓-Diş çürüklerini tedavi eder
💙-Ağız kokusunu yok eder
💛-Diş eti kanamalarının önüne geçer
💚-Kalp rahatsızlıklarını önler
💗-İltihap oluşumuna engel olur
💜-Dişleri beyazlatır
💓-Yağ diş lekelerini çözerek lekeleri yok eder
💙-Boğaz ağrılarına iyi gelir
💛-Bağışıklığı güçlendirir
💙-Akne oluşumuna engel olur
💜-Damak yapısını güçlendirir.

Bir diğer önemli nokta da geceleri vücudumuzun kendini temizlemesi ve bu sırada toksinlerin çoğunun ağzımızda birikmesi. Ağızda yağ çekme işlemi sırasında ağızda bulunan bezeler çalışır, kan dolaşımı artar ve ağzımızda bulunan bakteri ve toksinlerin yanı sıra vücuttaki toksinlerde ağzımızda toplanır. Bu yağ da hepsini içine hapseder ve toksinlerden arınmamizi sağlar.
Ben özellikle sabahları ve akşam uyumadan önce yapıyorum.
Detaylı nasıl yapıldğını birazdan anlatacağım :)


Ayrıca hindistan cevizi yağıyla yapmanızı önermemin bir sebebi de hindistan cevizi yağının dişleri beyazlatıyor olması.
Yağ çekme, öğün sonrasında, uyumadan önce ya da güne başlarken yapılabilir. Geleneksel olarak yağ çekme sabah aç karnına yapılır bununla birlikte yatağa gitmeden gün sonunda yağ çekme yapılırsa gece boyunca bakterisiz bir ağız yapısı sağlanır.

Hatta bu yöntemin bronşit, eklem  ve migren ağrılarına ve uykusuzluğu önlediğine inanılmakta :)

Mantığı çok basit; sabah aç karnına ve akşam uyumadan bir kaşık yağı (hindistan cevizi olur, susam olur, ) ağızda gezdirmek ve sürekli durmadan 20 dakika boyunca o yağı çalkamak.
Ama mutlaka bu yöntemi 20 dakika yapmanız gerekiyor.
20 dakika süre başlangıç için biraz zorlayıcı oluyor. Önce 5 dakika ile başlayıp süreyi yavaş yavaş arttırmak en ideali. Ben dediğim gibi hindistancevizi yağı kullanıyorum, hem aç karnına kötü bir tat vermiyor ağzıma hem de diğer yağlardan daha etkili. Yaklaşık olarak 20 dakika ağzımda yağ gezdirdikten sonra tükürüp dişlerimi fırçalıyorum. Yağı yutmamak çok önemli, zira yağa toplanan toksinleri ve mikropları geri yutmamak gerekiyor.

1 hafta içinde sisteme alışıyorsunuz, yaklaşık 2-3 hafta içinde de sonuçları görüyorsunuz. Diş çürümesine etkisini bilemiyorum, ancak diş taşı temizliği ve diş beyazlatma konusunda son derece başarılı.

Ayrıca bu yönteme başladıktan sonra cildim daha parlak ve yiyeceklerin tatlarını daha iyi almaya başladığımı farkettim.



Yüz ve boğaz kaslarınızı kullanarak yağı ağzınızda çalkalayın. (Bu yüz kaslarınız için de iyi bir egzersiz olacaktır.)
-Ağzınızdaki yağ, tükürüğünüzle karıştığında yoğunluğu azalır ve çalkalamanız kolaylaşır.
Bu zararı olmayan alternatif şifa denilecek olayı çok çok sevdim ve sizinlede paylaşmak istedim
Bu durumu eğlenceli bir hale getirebilirsiniz, şarkı mırıldanabilir veya burnunuzdan derin nefes alma egzersizleri yapabilirsiniz. Temizlenmenin ve konuşmadan gevşemenin tadını çıkarın. Yağ çekme işleminiz bitince artık yağı  tükürebilirsiniz! Ağzınızı temiz bir suyla 2-3 defa yıkayın, tercihen dişlerinizi fırçalayın, sonra da bir bardak su için ve dinlenin.
 Kendinizi canlı ve yenilenmiş hissedeceksiniz.😉😇
Umarım faydalı bulmuşsunuzdur.
Yeni farklı ve güzel yazılarda görüşmek üzere . . . 
                                                           Gizmo💋

2 yorum: