Sayfalar

14 Ağustos 2017 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE NELER YAPABİLİRİZ? 💭

🌸Bloggerınız bugün size çok çok sıcak olan havanın ve  miskinliğin dibine vurduğu bir günden sesleniyor. 📣
💝Yeni popüler bir konuyla merhaba 🙋
Dillere destan olan özellikle son birkaç yıldır kullanım alanlarının fazla olduğu bir yağla geldim.
Peki hangi yağ bu ❓


Tabiki hindistan cevizi yağı 😉
Popüler olan her ürünü alıp deneyip size söylemek boynumun borcu efendim😇
Hal böyle olunca bende durur muyum alıp kullanmaya başladım.
Size biraz hangi alanlarda nasıl kullanabiliriz ve faydalarından bahsedeyim istedim.
Kendisi soğuk ortamda katılaşıp tereyağı gibi olan
ama sıcağı gördüğü anda hemen kendisini koyuveren bir yağ 💛
Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır.
Hindistan cevizi yağı bütün dünyada özel bir ilgi görür. Pasifik Adalarında hindistan cevizi yağı yaşam ağacı olarak adlandırılır.  Anne sütünde bol bulunan laurik asit içerir ve antioksidan Polifenollerce zengindir ✌👌



📌1-Makyaj temizleyici :👉 En sevilen makyaj temizleyiciler kadar etkilidir özellikle suya dayanıklı maskaraların bile pek şansı kalmıyor karşısında . Elinizin ısısıyla eriteceğiniz bir miktar yağ ile yüzünüze yapacağınız dairesel masajlarla tüm makyaj kalıntılarını çözebilirsiniz fakat sonrasında iyi bir arındırmaya ihtiyacınız olacak .
📌Vücut nemlendirici: 👉Özellikle kuru bir cilde sahipseniz kuruluktan kaynaklı ince çizgilerin ve pul pul dökülmelerin önüne geçebilirsiniz . Duş sonrası kullanıp teninizi yumuşatabilir ve sert bölgelerin ( diz kapağı , dirsek , ayak topukları ) kötü görünümünü giderebilirsiniz .
📌Tırnak besleyici : 👉Kırılmaya meyilli zayıf tırnaklara sahipseniz her gece yatmadan bir miktar hindistan cevizi yağı ile masaj yaparak daha hızlı ve güçlü uzayan tırnaklara kavuşabilirsiniz üstelik kütikülleri de yumuşatacağınız için manikür sürenizi uzatmış olacaksınız .
📌Dudak Balmı: 👉Kış mevsiminde katı forma bürünen hindistan cevizi yağının içerisine biraz tarçın yağı katarak hem çatlamaların önüne geçebilir hem de dudaklarınızı nemlendirip dolgun bir bitiş bırakacak bir balm elde edebilirsiniz . Benim gibi tarçın sevmiyorsanız tarçın yağını boşverebilirsiniz😊
📌Göz altı kremi:👉Göz bakımı ekstra bütçe ayırmanıza gerek yok! Gece yatmadan önce uygulayacağınız az bir miktar hindistan cevizi yağı ile ( ki fazlası yağ butonu yapar ) göz altlarınız için gerekli nemi sağlarken ince çizgi ve torbaların oluşmasını engelleyebilirsiniz . Benim en sevdiğim kullanım alanı bu sanırım küçük küçük tüplerdeki göz kremlerine çuvalla para dökmek yerine bu soruna çözüm olmasına bayılıyorum👌
📌 Diş Beyazlatıcı: 👉 Çoğumuzun en büyük kabusu, kahve,çay ve sigara nedeniyle  dişlerdeki sararmadır . Hindistan cevizi yağı ,çay kaşığının ucuyla zerdeçal tozu ve 2 damla limonu karıştırıp normal diş macunun uygulandıktan sonra bu karışım diş fırçası ile uygulayıp beyaz dişlere kavuşabilirsiniz  . (kesinlikle denenmiş onaylanmıştır ilk denemede bile sonuca çok çok şaşıracaksınız✌😁)
📌Saç maskesi: 👉Banyoya girmeden en az yarım  saat önce (bence vakit varsa 1 saat önce) Hindistan cevizi yağını saçlarınıza uygulayın bekletin ve sonrasında şampuan uygulayın.Bu uygulama, onarım ve nemlendirmeyi üstlenip daha az yıpranmasını  sağlayacaktır. Kuru saçlarda ise duş sonrası Hindistan cevizi yağı uygulanırsa saç uçlarına kuruluk problemini giderebilirsiniz . Saç kırıklarında şahane işe yarıyor.
📌Gece kremi:👉Gece yatmadan önce cildinize masaj yaparak Hindistan cevizi yağı uygulayın ve öyle uyuyun.Siz uyurken Hindistan cevizi yağı,antioksidan ve onarıcı etkisiyle cildinizin onarılmasına yardım edecektir. 

📌Fondöten ile karıştırıp uygulayın:👉 Kuru ciltler için önerim bu. Fondöten bize iyi gelmiyor ama yağ ile karıştırdığınızda harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Hindistan cevizi yağını da bu amaçla kullanmak iyi bir fikir.
📌Sertifikalı, soğuk sıkım, organik olanı kullanın📌

💭Özetle, organik hindistan cevizi yağı doğal oluşu ve çok yönlü kullanımıyla başımın tacım oldu.😇
Güzel kokusundan bahsetmeye gerek yok sanırım.
Özellikle alınca buzdolabında saklamayı unutmayın.
Ben görseldeki aksu vital markasının yağını şuanda kullanıyorum. Ama herhangi bir organik olduğuna inandığınız başka markalarda kullanabilirsiniz.😊

Sevgiler 💋





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder